Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 11 de març del 2011

El Aaiún: Zona cero -- El Aaiún: zona zero.

Ahora que el monarca marroquí Mohamed VI ha anunciado en televisión que va a desarrollar una importante reforma constitucional para impulsar la democracia en el país vecino (El País), me gustaría recordar a los lectores que fue precisamente en las proximidades de El Aiún, en el campamento de protesta Gdeim Izik para exigir unas mejores condiciones sociales y económicas, donde en Octubre se inició esta oleada de protestas que ha sacudido el mundo árabe en las últimas semanas. Sin embargo, como siempre pasa con las reivindicaciones saharauis, pronto caen en el olvido de la comunidad internacional y de nuestros medios, que han situado en Túnez el punto de partida de estas protestas que están convulsionando el mundo árabe-islámico desde el Magreb hasta el Golfo Pérsico.

En català: ara que el monarca marroquí Mohamed VI ha anunciat a la televisió que vol dur a terme una important reforma constitucional per a impulsar la democracia al país veí (El País), m`agradaría recordar als lectors que va ser precisament a les proximitats de El Aaiún, al campament de refugiats de Gdeim Izik per a exigir una millora de les condicions socials i econòmiques del poble saharauí, on al octubre es va iniciar aquesta onada de protestes que ha sacsejat tot el món àrab a les darreres setmanes. Tanmateix, com passa sempre amb les reivindicacions saharauis, aviat cauen en l`oblit de la comunitat internacional i de fins i tot els nostres mitjans, que han situat a Tunísia el punt de partida d`aquestes protestes que estan convulsionant el món àrab-islàmic des del Magrib fins al Golf Pèrsic.

Arxiu del blog