Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 28 de febrer del 2011

Adoctrinando en ideas antisemitas a los niños egipcios -- Adoctrinant en l`odi antisemita als nens egipcis



PD - Este programa infantil fue emitido el pasado 29 de Diciembre (varias semanas antes de que se iniciaran las protestas contra Mubarak y un mes y pico antes de la caída de su régimen). Por lo tanto, si bien es cierto que Mubarak mantuvo una paz fría con Israel durante tres décadas, su gobierno fue incapaz o no quiso preparar a su pueblo para una paz real con Israel, sin aoponerse al adoctrinamiento antisemita del nacionalismo árabe de Nasser o del de los Hermanos Musulmanes y otros grupos fundamentalistas islámicos. Ese poso antisemita e israelofóbico siempre latente en las sociedades árabes se ha mostrado con fuerza durante las protestas y puede ser explotado a corto - medio plazo por gobiernos populistas o directamente de corte islamista. Voy a ser clarito: el principal obstáculo para la paz entre israelíes y palestinos y para el reconocimiento de Israel entre sus vecinos de Oriente Medio no es la ocupación de Cisjordania, sino la cultura de odio antisemita y anti-israelí existente en las sociedades árabes e islámicas. Un odio que ha sido fomentado desde todas las posturas ideológicas: el nacionalismo árabe, la ideología internacionalista pro-soviética de extrema izquierda o el islamismo político.

PD (català) - Aquest programa infantil va ser emès per un canal de televisió egipcia el passat dia 29 de Desembre (algunes setmanes abans de l`inici de les protestes anti-Mubarak i un mes i escaig abans de la caiguda del seu règim). Per tant, si certament Mubarak va ser capaç de mantenir una pau freda amb Israel durant tres dècades, el seu govern va ser incapaç de preparar al seu poble per a una pau real amb Israel, sense oposar-se al antisemitisme latent en la seva societat estimulat pel nacionalisme àrab de Nasser o pel fonamentalisme islàmic de la Germandat Musulmana. Aquest pos d`antisemitisme sempre latent en moltes societats del món àrab islàmic ha sorgit amb força durant les protestes contra els governants autocràtics de les darreres setmanes i governs populistes o de tall jihadista en poden treure profit a curt o mig plaç. Davant d`aquesta situació, cal parlar clar: el principal obstacle per a la pau entre israelians i palestins i per al plè reconeixement d`Israel entre els seus veïns de l`Orient Mitjà no és l`ocupació de Cisjordània sinó l`arrelada cultura d`odi antisemita i anti-israelià existent en aquests països i estimulada per totes les corrents ideològiques que han gaudit de gran influència, a la regió, com el nacionalisme àrab, la propaganda internacionalista pro soviètica o el fonamentalisme islàmic.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí son un poco más sutiles, pero el resultado es el mismo: no habrá paz mientras exista Israel.

Anònim ha dit...

The de facto Hamas government in Gaza has banned Holocaust studies in the human rights curriculum of the region's schools.

Hamas said it would do everything in its power to prevent children from being taught about the Holocaust in schools run by the United Nations Relief and Works Agency, according to the Ma'an news agency.
http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/205267

Jaume ha dit...

Sisco, desafortunadament, queda clar. Al món àrab majorment i a la societat palestina, pau justa s`interpreta com la desaparició d`Israel ja sigui mitjançant un conflicte bèl.lic o amb la seva conversió en un estat binacional (és a dir, un estat àrab més de facte). Trista però no sorprenent la postura del Hamas :(

Arxiu del blog