Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 2 de novembre del 2010

Hizbulah se prepara para tomar el poder en Libano -- Hizbul.lah es prepara per a pendre el poder al Liban

El periódico Asharq Alawsat, citando a fuentes libanesas, ha informado hoy de que el Hizbulah se está preparando para tomar el poder por la fuerza si el Tribunal Internacional de la ONU que investiga el magnicidio del ex primer ministro libanés, Rafic Hariri ,culpa a terroristas de su organización. La información también la recoge el Jerusalem Post y según los informes citados por dicho periódico, el Hizbulah estaría realizando simulacros en una supuesta "hora cero" tras hacerse pública la condena y centraría sus operaciones en hacerse con el control de Beirut, la capital libanesa, y de la carretera que comunica dicha ciudad con el sur del país. En opinión del general de brigada retirado próximo al Hizbulah, Amin Attid, el "Partido de Dios" hasta el momento ha optado por evitar los conflictos pero en caso de un gran descontento podrían aprovechar la ocasión en su beneficio. Sin embargo, ha añadido que el Hizbulah es capaz de hacerse con el poder en Libano en tres días o en una semana como máximo, poniendo fin así al mandato de Sa´ad Hariri, el hijo del magnate asesinado.

En català: el diari Asharq Alawsat, citant a fonts libaneses, ha informat avui de que el Hizbul.lah s´està preparant per a fer-se amb el poder per la força si el Tribunal Internacional de l´ONU que investiga el magnicidi de l´ex primer ministre libanès, Rafic Hariri, declara culpables a terroristes de la seva organització. La informació també la recull el Jerusalem Post i segons els informes libanesos citats, el Hizbul.lah estaría realitzant simulacres en una suposada "hora zero" després de fer-se pública la condemna y centraría les seves operacions en fer-se amb el control de Beirut, la capital del Liban, i de la carretera que comunica la ciutat amb el sud del país. En opinió d´un general de brigada pròxim al Hizbul.lah, Amin Attid, el "partit de Déu" fins al moment ha optat per evitar els conflictes però si es produeix un gran descontent els seus liders podrien aprofitar l´ocasió en el seu benefici. A més a més, va afegir que el Hizbul.lah podría fer-se amb el poder en un període de tres dies o una setmana com a màxim, posant fi així al mandat de Sa´ad Hariri, el fill del magnat assassinat.

Arxiu del blog