Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 3 de novembre del 2010

Al-Qaida amenaza de muerte a los cristianos iraquíes -- Al-Qaida amenaça de mort als cristians de l´Irak.

Utilizando como pretexto una teoría conspirativa en la que acusan a la Iglesia copta egipcia de retener en sus monasterios a cristianas conversas al Islam, Al-Qaida ha amenazado de muerte a todos los cristianos iraquíes e incluso a echo llegar sus amenazas al Vaticano, si el Papa no se desvincula de las acciones de la iglesia copta. El objetivo de los fundamentalistas islámicos está claro: vaciar Irak y todo el Oriente Medio musulmán de Cristianos. Y ante tal persecución, el Vaticano prefiere echar pelotas fuera y arremeter contra Israel, tal y como hizo el Papa Benedicto XVI en su discurso de clausura del Sinodo de Obispos para Oriente Medio, donde puso en el mismo nivel a Israel y a los fundamentalistas islámicos e incluso insinuó que la falta de paz en la región (clara indirecta al conflicto israelo-palestino) era el principal motivo del éxodo de cristianos del Oriente Medio.
El Papa puede poner la otra mejilla con los fundamentalistas islámicos y acusar a Israel (el único país de la región donde existe libertad de culto) de ser la fuente de todos los problemas de la región, pero eso no va a librar de la persecución a los cristianos del mundo árabe-islámico. Los hechos ocurridos en los últimos días en Irak son la mejor muestra.



En català: utilitzant com a pretext una teoría conspirativa en la que acusen a l´esglèsia copta egipcia de retenir als seus monestirs a cristianes converses a l´Islam, Al-Qaida a l´Irak ha amenaçat de mort a tots els cristians del país i fins i tot ha fet arribar les seves amenaces al Vaticà, si el Papa no es desmarca de les "accions" de l´esglèsia copta. L´objectiu dels fonamentalistes islàmics és clar: buidar l´Irak i tot l´Orient Mitjà musulmà de cristians. I davant d´aquesta persecució, el Vaticà prefereix carregar contra Israel, tal i com va fer el Papa Benedicte XVI en el seu discurs de clausura del recent Sinode de bisbes per a l´Orient Mitjà, on va posar al mateix nivell a Israel i els fonamentalistes islàmics i fins i tot va arribar a insinuar que la falta de pau a la regió (una clara indirecta per al conflicte israelo-palestí) és la principal causa de l´èxode de cristians de l´Orient Mitjà.
El Papa pot posar l´altra galta amb els fonamentalistes islàmics i acusar a Israel (l´únic estat de la regió on està garantida la llibertat de culte) de ser la principal font de problemes a la regió, però això no lliurarà als cristians de la persecució dels fonamentalistes islàmics. Els fets dels darrers dies a l´Irak en són una bona mostra.

Arxiu del blog