Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 1 d’octubre del 2010

Egipto quiere mejorar sus relaciones con Hizbulah -- Egipte vol millorar les seves relacions amb Hizbulah

Egipto, uno de los países árabes "moderados" quiere mejorar sus relaciones con Hizbulah, y un primer paso en este sentido fue la reunión que mantuvieron el pasado 24 de Septiembre el cónsul egipcio en el Libano, Ahmed Helmi, con el director de los asuntos árabes de dicha organización terrorista, Hussein Izz Al Din.
Según la información de varias fuentes diplomáticas, la cita fue concertada por el gobierno egipcio a través de un mediador con el fin de preparar una segunda reunión de mayor calado entre el embajador egipcio en el Libano, Muhammad Al Bedwei, con el lider general de Hizbulah, Hassan Nasrallah.

Como siempre, la calculada ambigüedad de la diplomacia de los países árabes sale a escena: mientras critican a las organizaciones terroristas en los medios de comunicación dirigidos especialmente a un público occidental, no dudan a reunirse con ellas en secreto y a mantener importantes relaciones.

En català: Egipte, un dels països àrabs considerat com a "moderat", vol millorar les seves relacions amb el Hizbulah i un primer pas en aquest sentit ha estat la reunió que van mantindre el passat 24 de Septembre el cònsul egipci al Liban, Ahmed Helmi, amb el director dels afers àrabs de la mencionada organització terrorista, Hussein Izz Al Din.
Segons les informacions de vàries fonts diplomàtiques, la cita va ser concertada pel govern egipci mitjançant un intermediari amb la finalitat de concretar una segona reunió de major calat entre l´embaixador egipci al Liban, Muhammad Al Bedwei, amb el lider general del Hizbulah, Hassan Nasrallah.

Com sempre la calculada ambigüitat de la diplomacia àrab surt a escena: mentres critiquen a les organitzacions terroristes especialment als mitjans de comunicació destinats a un públic occidental, no dubten en mantenir amb elles importants contactes o relacions en secret.


Font -- Fuente: MEMRI Blog.

Arxiu del blog