Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 7 de juny del 2010

la desinformación acerca de Israel en nuestros medios y sus consecuencias -- La desinformació sobre Israel als nostres mitjans i les conseqüències

Estimados lectores: Mientras la prensa española sigue hablando de "flotilla humanaria", de "agresión israelí" o de "la necesidad de que Israel levante el bloqueo a Gaza", la prensa turca no ha tenido ningún tipo de reparo en publicar las fotos de las agresiones a soldados israelíes en el Mavy Marmara. Las podéis ver en el diario Hurriyet. Obviamente, estas mismas fotos nunca van a ser publicadas en El País o El Mundo porque demostrarían gráficamente que nos han ofrecido una información tergiversada pues no se trataba de simples pacifistas sino de violentos yihadistas cuyos objetivos no eran humanitarios sino políticos: buscar el enfrentamiento con los soldados israelíes para demonizar a Israel internacionalmente. Además. tampoco conviene olvidar que el asunto de la flotilla le ha servido al gobierno turco para enfriar al máximo sus relaciones con Israel, algo que no debe sorprendernos si tenemos en cuenta la deriva islamista de dicho gobierno y los nuevos lazos que está tejiendo con Siria e Irán.

Eso sí, esta tergiversación no es exclusiva de la prensa española. Por ejemplo la Agencia Reuters hizo desaparecer el cuchillo de la mano de un "pacifista" turco en una de las fotos, un cuchillo que se aprecia claramente en la misma foto publicada por Hurriyet. Lo podéis ver aquí.


Desgraciadamente, esta desinformación y esta deshonestidad informativa, tiene una parte negativa: justifica el odio anti-israelí en la opinión pública, da mecha a los postulados anti-sionistas y luego pasa lo que pasa: un ciudadano israelí, Eytan Levi, es agredido en la UAM cuando se dispo
nía a asistir al Primer Encuentro de Energías Renovables y Cleantech hispano-israelí. Si los medios de comunicación dieran una información más ajustada a la realidad, posiblemente el clima anti-israelí que existe en nuestro país actualmente no sería tan políticamente correcto y vergonzosas agresiones como estas no se hubieran producido. Como dije en mi último escrito: los medios de comunicación actúan como heraldos del odio antiisraelí.

En català: mentres la prensa espanyola insisteix amb la "flotilla pacifista", en la seva missió "humanitària" i en la necessitat de que Israel aixequi el "bloqueig" sobre Gaza, la prensa turca no té cap tipus de problema en publicar les fotos de les agressions als soldats israelians per part dels yihadistes del Mavy Marmara. Les podeu veure al diari Hurriyet.Obviament, aquestes fotos mai seran publicades a la nostra premsa perque llavors es veuría molt gràficament que ens han estat enganyant descaradament: que els pacifistes eren jihadistes i que no tenien una finalitat humanitària sinó política: la demonització internacional de l´estat d´Israel. Per tant, els jihadistes van buscar l´enfrontament amb els soldats israelians. A més a més, també caldría indicar que aquest afer ha servit de pretext al govern Erdogan per a quasi tallar les seves relacions amb Israel, cosa que no ens ha de sorprende si tenim en compte la deriva islamista del mencionat govern i els nous lligams de la seva política internacional amb l´eix Siria-Iran.

Però, aquesta desinformació de la que abans parlava no és exclusiva de la prensa espanyola. Per exemple l´Agència Reuters recentment ha modificat una foto fent desaparèixer un ganivet de la mans d´un "pacifista" turc; un ganivet que, per cert, es pot veure perfectament a la mateixa foto publicada per Hurriyet. Ho podeu veure aquí.

Desgraciadament, aquesta tergiversació sobre la informació que rebem del conflicte israelo-palestí, té les seves conseqüències negatives: es dóna metxa a les idees antisionistes, es contribueix a la demonització de l´estat d´Israel entre la nostra opinió pública i un cop s´ha estimulat aquest ambient d´odi antiisraelià políticament correcte passa el que passa: un ciutada israelià, Eitan Levy, ha estat agredit quan anava a participar en la Primera Trobada d´ Energies renovables i Cleantech hispano-israeliana a la UAM. Si els mitjans de comunicació ens oferissin una informació molt més centrada i mesurada, aquest clima anti-israelià políticament correcte que existeix al nostre país no tindría raó de ser i posiblement agressions com aquesta no s´haguessin produït. Però com ja vaig dir en la meva darrera entrada, els nostres mitjans de comunicació estan jugant a ser herals de l´odi antiisraelià.

3 comentaris:

Carlos Fernandez ha dit...

Hola Jaume, precisamente queria escribir sobre este tema, asi que te enlazo en mi blog.

Salut!

Sir Sefirot ha dit...

I aixo es nomes el principi... el que ens hauria de preocupar es que fara Turquia amb l'incident de la flotilla com a excusa mentre Occident tanca els ulls.

Jaume ha dit...

Estimado Carlos: Muchas gracias por enlazarme. 1 abrazo!

Benvolgut Sir Sefirot: Personalment, penso que el govern turc està implicat fins a la medula en el tema de la "flotilla de la paz" i penso que es així degut al viratge islamista del govern Erdogan. Desde la época de Kemal Atatürk, la Turquia moderna havia mirat cap a Occident i ja estava integrada a l´OTAN i amb víes d´integració - a mitjan - llarg plaç - a la UE. Tanmateix, el govern Erdogan ha preferit dirigir la seva política estratègica cap a l´Orient Mitjà i especialment cap a l´eix sirio-iranià amb la finalitat de fer de mitjancer entre aquests i Occident. Desde aquesta perspectiva, la seva aliança estratègica amb Israel és una nosa i Erdogan ha aprofitat l´afer de la flotilla per a congelar al màxim les seves relacions amb Israel, ja deteriorades desde l´Operació "Plom fós" contra el Hamas del Desembre-Gener de l´any passat. Si tenim en compte que un dels màxims promotors de la flotilla era la ong turca islamista, IHH, i que van salpar desde el sud-est de Turquía per a posar-se en ruta cap a Gaza, no és descabellat pensar que el govern turc estigui darrera de la mateixa. Sigui com sigui, penso que només ha estat un pretext per a deixar sota minims - a punt de fer fallida total - les seves relacions amb Israel. Salutacions!

Arxiu del blog