Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 2 de novembre del 2008

El calvario de los cristianos de Mosul -- El calvari dels cristians de Mosul

Estimados lectores:
Siempre he defendido que, independientemente de las creencias personales de cada uno, el estado debe ser laico para asegurar la igualdad de todos sus ciudadanos ante la ley. El confesionalismo de estado o la instauración de un estado teocrático es algo terriblemente nocivo para los derechos y la supuesta igualdad ciudadanos, o sino que se lo pregunten a los cristianos de Mosul, que están siendo víctimas de una limpieza religiosa por parte de grupos islamistas vinculados a Al-Qaida. En este sentido recomiendo la lectura de este revelador artículo del periodista Tomás Alcoverro.
En català: benvolguts lectors, sempre he defensat que, independentment de les creences de cadascú, l´estat ha de ser laïc per a poder garantir la igualtat de tots els ciutadans davant la llei. El confessionalisme d´estat - com per exemple l´estat franquista a Espanya - o els estats teòcratics són terriblement nocius per als drets i la igualtat dels ciutadans, o sinó que ho preguntin als cristians iraquians de Mosul, que estan patint a les seves carns tota una política de neteja religiosa. En aquest sentit recomano la lectura d´aquest interessant article d´en Tomás Alcoverro.

Arxiu del blog