Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 11 d’abril del 2011

Dogmatismo ideológico e israelofóbia -- dogmatisme ideòlogic i israelofòbia

El pasado 7 de Abril se discutió en el ayuntamiento de Getafe (población madrileña de unos 17.000 habitantes) la moción de apoyo a la nueva flotilla española a Gaza. Al final, la moción, apoyada por IU, acabó fracasando gracias a la abstención del PSOE y a la firme oposición del PP. Tras ver el vídeo con las declaraciones en favor de la moción del representante de IU (a partir del m. 9:15), he llegado a la conclusión que buena parte de nuestra izquierda tiene un problema con la judeofobia porque cuando un politico de izquierda es capaz de lanzar tranquilamente y sin despeneinarse libelos de sangre muy similares a los de la extrema derecha de toda la vida, aunque intente disfrazarlos de pacifismo, de critica a las políticas israelíes y de defensa de los derechos humanos, es que en esta izquierda algo falla.

Fracasa moción "Rumbo a Gaza" en Getafe from Juan Hernández on Vimeo.



En català: el passat 7 d`Abril es va discutir a l´Ajuntament de Getafe (població madrilenya d`uns 17000 habitants) la moció en suport a la nova flotilla espanyola a Gaza. Al final, la moció, amb el suport d`IU, va acabar fracassant amb l`abstenció del PSOE i la ferma oposició del PP. Després de veure el vídeo amb les declaracions del representant d`IU (a partir del m. 9:15) he arribat a la conclussió de que bona part de la nostra esquerra té un problema amb la judeofòbia perquè quan un polític d`esquerra es capaç de reproduir acríticament en el seu discurs libels de sang molt semblants als de l`extrema dreta de tota la vida, encara que ho intenti disfressar de critica a les polítiques israelianes, de pacifisme i de defensa dels drets humans, és que alguna cosa falla en aquests col.lectius sobre el paper progressistes.

1 comentari:

Jaume ha dit...

Sisco, muchas gracias por esta pausa tan interesante. Desconocía la historia de la canción pero tuve la oportunidad de visitar el museo este verano en una excursión que hicimos a Jerusalén con los estudiantes de las "meonot" del campus de Ramat Aviv. Todah rabah! :)

Arxiu del blog