Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 4 d’abril del 2011

Así avanza Egipto hacía la democracia... -- Així avança Egipte cap a la democracia...

Issam Durbala, miembro del consejo de la Hermandad de la Shura vinculada a los HM, declaró ayer Domingo al periódico "Al Masri Al Youm" que él apoya la creación de una "policia de la virtud" o "Hisbah", existente ya en las sociedades islámicas medievales, para controlar la moral pública en los mercados o en otros espacios públicos concurridos (Jerusalem Post).

En realidad, este tipo de noticias no debería sorprender a todos los que nos mantuvimos escépticos con la visión políticamente correcta de nuestros medios acerca de las protestas contra el régimen de Hosni Mubarak, presentadas como "una revolución democrática de los jóvenes a golpe de convocatorias en las redes sociales". Ciertamente, ese era un elemento de la revuelta, pero no era ni el único ni el más importante. Los HM mantuvieron durante las protestas un bajo perfil pero ahora, en el Egipto Post Mubarak, saben que son la principal fuerza política del país y la más organizada y que su llegada al poder es sólo cuestión de tiempo. De momento, ya vamos viendo lo que ellos entienden por una democracia...

En català: Issam Durbala, membre del consell de la Germandat de la Shura, vinculat als GM, va declarar ahir al diari "Al Masri Al Youm", que ell es mostra partidari de la creació d`una policia de la "virtut" o "Hisbah", existent ja a les societats islàmiques medievals, amb la missió de controlar la moral i la virtut als mercats o en altres llocs públics concurreguts (Jerusalem Post).

En realitat aquest tipus de notícies no em sorprenen ni haurien de sorprendre a tothom qui va mantenir-se esceptic amb la visió políticament correcta dels nostres mitjans de les protestes contra el règim d`en Hosni Mubarak ara fa un parell de mesos, presentades als nostres mitjans com una "revolució de la joventut a cop de convocatòria a les xarxes socials com Facebook o Twitter". Certament, aquest era un element de les protestes, però ni era l`únic ni era el més important. Els GM van mantenir-se en un segon plà llavors però ara saben perfectament que són la força política més important i més organitzada a l`Egipte post Mubarak i que el seu accés al poder sigui només qüestió de temps. De moment, ja podem veure que entenen ells per democracia...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Unas fotos:
http://www.miliwoman.com/Iran/Police/

¿Cuánto tardarán en reabrir la "embajada" en Gaza?

Lior ha dit...

Caram, Siscu! Quines descobertes que fas a la xarxa... A la colla que ronda aquest bloc, però, li faran més gràcia aquestes fotos

Anònim ha dit...

En cas contrari, Lior, seria preocupant! ;-)

bonus

Jaume ha dit...

amics Sisco i Lior, moltes gràcies pels vostres links. Les fotos de les policies de la virtut eren terribles, feien porrrrr; les de les bajurot de les IDF eren molt més simpàtiques, ;) Ostres, no vaig fer la mili amb l`excèrcit espanyol perquè a força de demanar prorrogues per estudis em vaig lliurar finalment però no m´ hagués fet res fer la mili amb les IDF amb companyes com aquestes ;)

!!חברים, תודה רבה ולילהה טוב

Arxiu del blog