Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 14 de febrer del 2011

Manifestaciones en Teherán contra el régimen fundamentalista islámico iraní -- Manifestacions a Teheran contra el règim fonamentalista islàmic iranià

En la Meguilah de Esther se nos narra la salvación de los judíos persas durante el reinado de Ajashveros (Jerjes I) en la milenaria persa de la amenaza de exterminio planeada por el visir del monarca, Aman el Agagita. Desde tiempos muy antiguos el pueblo judío conmemora anualmente ese acontecimiento en la festividad de Purim. Pues bien, hoy se han convocado manifestaciones de protesta en Teherán contra el régimen dictatorial y fundamentalista islamico de Mahmoud Ahmadineyad que han sido duramente reprimidas por la Guardia revolucionaria. Quien sabe si nos encontramos ante el inicio del fin del régimen dictatorial de los ayatollah y se produce un nuevo milagro por Purim. Sea como sea, os dejo con el video promocional de la convocatòria.



En català: a la Meguilah d`Esther podem llegir la història de la salvació dels jueus perses durant el regnat del monarca Ajashveros (Xerxes I) de la milenària persa de l`amenaça d`extermini planejada pel visir del monarca, Aman l´Agagita. Des de temps molt antics, el poble jueu conmemora anualment aquests esdeveniments en la festivitat de Purim. Doncs bé, avui s`han convocat manifestacions de suport als egipcis i en contra del règim corrupte i fonamentalista islàmic presidit per en Mahmoud Ahmadineyad que han estat durament reprimides per les Guardia revolucionària. Qui sap si ens trobem davant de l`inici del final del règim dictatorial dels aiatollah i es produeix un nou miracle per Purim. Sigui com sigui, us deixo amb el vídeo promocional de la convocatòria.

Arxiu del blog