Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 1 de febrer del 2011

La frontera entre Gaza y Egipto al borde del colapso -- La frontera entre Gaza i Egipte al limit del colapse

Segons informa la web "Europe - Israël (article en francès), algunes poblacions pròximes a la frontera Gazano-egipcia, com El Arish, han pogut passar a estar controlades pels germans musulmans egipcis amb el suport de grups de beduins locals. Aquesta situació durant les darreres hores hauría permès a terroristes del Hamas entrar a Egipte per a participar en les manifestacions (com una multitudinària que s`està celebrant al Caire) contra el règim de Hosni Mubarak. Si aquesta situació de caos fronterer es confirma durant les pròximes hores o dies, no és descabellat pensar en un tràfic d`armes i en el pas de membres de totes dues organitzacions a ambdues bandes de la frontera: els membres del Hamas per a participar en manifestacions de protesta a Egipte i els germans musulmans a Gaza per a donar suport al Hamas. De fet, el sud d`Israel va ser atacat amb misils Qassam i Grad disparats desde la Franja de Gaza (Ynet).

castellano: según informa la web "Europe-Israël (artículo en francés), algunas poblaciones fronterizas entre Egipto y Gaza han podido pasar a control de los Hermanos Musulmanes con el apoyo de los beduinos locales. Esta situación habría permitido durante las últimas horas la entrada de terroristas del Hamas en Egipto para participar en las manifestaciones de protesta contra el régimen de Hosni Mubarak (como la multitudinaria manifestación convocada hoy en el Cairo). Si esta situación de caos fronterizo se confirma en las próximas horas o días, no es descabellado pensar en un activo tráfico de armas y de fundamentalistas islámicos en ambas direcciones del paso de Rafah: hermanos musulmanes a Gaza para participar en el Yihad contra Israel y terroristas del Hamas hacía Egipto para participar en las manifestaciones de protesta. De hecho, anoche, el sur de Israel fue atacado con el lanzamiento de misiles Qassam y Grad desde la Franja (Ynet).

Actualització: el que jo apuntava com una posible hipòtesis ja s`ha estat produïnt aquests darrers dies, ho podeu llegir en varies fonts palestines citades per Elder Of Zyion.

Actualitzación: lo que apuntaba como posible hipótesis, ya se ha estado produciendo estos últimos días. Lo podéis leer en varias fuentes palestinas citadas por Elder Of Zyion.

Arxiu del blog