Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dissabte, 5 de febrer del 2011

Caos en el Sinaí -- Caos al Sinaí

En los medios de comunicación españoles no se dice ni pío del caos que se ha adueñado de la península del Sinaí, especialmente en las zonas fronterizas entre Gaza y Egipto. Grupos de beduinos lanzan granadas contra edificios oficiales del gobierno y contra un cuartel de seguridad en la ciudad del Arish. Este tipo de ataques se ha repetido sistemáticamente en los últimos días y ha llevado el caos a la frontera egipcio-gazana, como ya he comentado en anteriores entradas. Mientras que la prensa española corre un túpido velo sobre este tema y omite cualquier referencia islamista en las manifestaciones de protesta anti-Mubarak, los fundamentalistas islámicos, independientemente de que sean egipcios o extranjeros, están empezando a cumplir las amenazas que han estado lanzando en las últimas semanas contra su vecino, Israel. Siento decirlo, pero tengo la impresión de que el pueblo árabe egipcio no avanza hacía una transición democrática sino hacía una república islámica.

PD - Afortunadamente, los bloggers tenemos una valiosa herramienta para difundir datos e información que no aparece en los medios de comunicación. En el blog en lengua catalana, Hasbara-ts, han publicado un imprescindible artículo sobre la situación en Egipto y sobre el buenismo de muchos corresponsales catalanes que han estado cubriendo los acontecimientos. Vale la pena leerlo aunque sea mediante el traductor de Google.

En Català: en els nostres mitjans de comunicació hi ha un mutisme absolut sobre la situació de caos que s´ha apoderat de la península del Sinaí, especialment de les zones pròximes a la frontera gazano-egpicia. Grups de beduins han atacat amb granades edificis del govern i una caserna de les forces de seguretat a la ciutat de El Arish. Atacs com aquest s`han estat repetint de manera sistemàtica durant els darrers dies i ha portat a una situació de caos i de desgovern a la frontera entre Egipte i Gaza, com ja he comentat en altres entrades anteriors. Mentres la premsa catalana i de la resta de l`estat espanyol fan mutis pel foro sobre aquests fets i sobre la presència significativa d`islamistes a les manifestacions de protesta contra Hosni Mubarak, els fonamentalistes islàmics (independentment de que siguin egipcis o foranis) van per feina i han començat a acomplir les amenaces que han llençat contra Israel en els darrers dies. Molt em temo que el poble àrab d`Egipte no avançarà cap a una transició democràtica sino cap a una república islàmica.

PD - els amics de Hasbara-ts han publicat un imprescindible article sobre la situació a Egipte i el bonisme de molts dels nostres corresponsals que han estat cobrint els esdeveniments per a diversos mitjans. Val la pena llegir l`article perquè és molt esclaridor de la situació i dels tòpics que ens venen als nostres mitjans, com per exemple per passar per democrates pacifistes als germans musulmans. Vull recordar que ara Mubarak és un dictador però fins no fa gaire (menys d`un mes) era un lider àrab moderat d`Orient Mitjà...

Arxiu del blog