Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dijous, 27 de gener del 2011

Metáfora de la maldad -- Metàfora de la maldat

Hoy, 27 de Enero, se conmemora el sexagésimo sexto aniversario de la liberación de Auschwitz-Birkenau por parte del ejército soviético. Auschwitz es quizás la mejor metáfora de la maldad del ser humano, nos muestra que el hombre es capaz de lo mejor pero desgraciadamente también de lo peor. Auschwitz es la metáfora del desprecio del hombre por el hombre y de la sacralidad de la vida. Quizás, precisamente por esto, en lugar de citar a Primo Levi como tenía pensado, os dejo con la única música que puede acompañar a un lugar tan siniestro y desgarrador como es Auschwitz: la canción "Ha`ayara Bo`eret" del grupo de doom metal israelí, Salem. En Dark Lyrics podéis encontrar la traducción de la letra al inglés.




En català: avui, 27 de Gener, es conmemora el seixanta sisè aniversari de l`alliberament d`Auschwitz Birkenau per part de l`excèrcit soviètic. Auschwitz és potser la millor metàfora de la maldat humana, del despreci de la sacralitat de la vida humana i del home per l`home . Potser per això, enlloc de citar a Primo Levi com havia pensat en un primer moment, us deixo amb la única música que pot acompanyar a un nom sinistre i desgarrador com Auschwitz: la cançó "Ha`ayara Bo`eret" del grup israelià de black doom metal, Salem. A la web Dark Lyrics podeu llegir la traducció de la lletra a l`anglès.

2 comentaris:

Hasbarats ha dit...

Gràcies, company! Sempre pendents de les teves reflexions. Feliços de comptar amb un soldat tan jove i tan noble en la batalla.

Jaume ha dit...

Benvolguts Hasbarats, moltes gràcies a vosaltres! Molts bons els darrers articles que heu publicat al blog desenmascarant les generoses subvencions que els nostres governants donen a ONG´s anti-israelianes, contribuïnt així amb els nostres diners a la demonització i aïllament internacional d`Israel.

Arxiu del blog