Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 30 de gener del 2011

¿Democracia o fundamentalismo islámico? -- Democràcia o fonamentalisme islàmic?

Hace un par de semanas cayó el gobierno de Ben Ali en Túnez tras varias semanas de manifestaciones populares exigiendo reformas democráticas. En los últimos días las manifestaciones se han trasladado a Jordania, Yemen y sobre todo Egipto. El gobierno de Hosni Mubarak se tambalea, pero su caída puede ser catastrófica si llegan al poder los Hermanos Musulmanes, el principal partido opositor. De hecho, ese posible desenlace causa preocupación en Israel e Irán observa atentamente y con satisfacción la situación. Desgraciadamente, existe un gran riesgo de que estas manifestaciones populares no acaben en una transición democrática sino en una dictadura de corte fundamentalista islámica, como por ejemplo ya ocurió hace 32 años en Irán con la caída del Sha y el establecimiento de la República Islámica bajo el mandato de Jomeini.

En català: Fa un parell de setmanes va caure el govern de Ben Ali a Tunisia després de varies setmanes de manifestacions populars per a exigir reformes democràtiques i posteriorment la caiguda del règim. Als darrers dies les manifestacions s`han traslladat a Jordània, Iemen i Egipte, on el govern del veteraníssim Hosni Mubarak està a la corda fluixa. Però la seva caiguda pot arribar a ser catastròfica si arriben al poder els germans musulmans, el principal partit opositor y molt vinculat al Hamas. De fet, aquest posible desenllaç causa preocupació a Israel i la República Islàmica d`Iran observa atentament i amb satisfacció la situació. Desafortunadament, es corre el risc que aquestes protestes no acabin en una transició democràtica sinó en una dictadura islamista, com ja va passar ara fa 32 anys a l`Iran amb la caiguda del Sha i l`establiment de la República Islàmica sota el mandat de Jomeini.

Arxiu del blog