Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dijous, 23 de desembre del 2010

otro nuevo torpedo al estatuto catalán -- Un altre nou torpede a l`estatut català

lo podéis leer en la web E-notícies.Cat. No quiero extenderme mucho en el tema pero pienso que el objetivo de fondo es crear un conflicto lingüístico y una fractura inexistente en la sociedad catalana que justifique la paralización de la normalización lingüística del catalán y que esta lengua se convierta en una lengua de serie B incluso en Catalunya ¿A quién beneficia? Especialmente al PP, un partido que sabe perfectamente que la criminalización de los nacionalismos periféricos le da un buen número de votos en muchas otras comunidades autónomas del estado español.

En català: ho podeu llegir a la Web E-notícies. Cat. No vull parlar gaire del tema però penso que l`objectiu de fons és crear un conflicte lingüístic i una fractura social inexistent en la societat catalana que justifiqui la paralització de la normalització lingüística del català (amb el pretext de la suposada marginació del castellà a la legislació catalana) i que aquesta llengua esdevingui una llengua de serie B fins i tot a Catalunya. A qui beneficia? Especialment al PP, un partit que no dubta en atiar la criminalització dels nacionalismes perifèrics per a assolir els seus objectius electorals en moltes comunitats autònomes de l`estat espanyol.

2 comentaris:

Lior ha dit...

Això que en aquest país no hi ha conflicte lingüístic ni fractura social amb la qüestió de la llengua és diu per correcció politica,però és fals. De fet,la llengua defineix dos caracters nacionals diferenciats,i aquests dos caracters no són tant compatibles com es vol(fer)creure.
No vull dir que,avui,la gent es mati,però que hi ha turbulències perilloses,radicalment si. A quantes families castellano-parlants els amoïna aquesta última patacada?I a quantes de catalano-parlants? Comparem els resultats?

Jaume ha dit...

Lior, posiblement el meu comentari del tema fos un pel simplista pel fet de basar-me en la meva pròpia experència personal doncs amb la meva familia paterna parlo en català i amb la materna en castellà i al carrer no he vist una situació de conflicte lingüístic latent però el que dius és ben cert.

Arxiu del blog