Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 21 de desembre del 2010

la desinformación sobre Israel en nuestros medios -- La desinformació sobre Israel als nostres mitjans

El Hamas ha estado lanzando misiles Qassam contra poblaciones del sur de Israel de manera continuada durante esta última semana. Ayer mismo, por la mañana, una adolescente de 14 años fue herida cuando se dirigía hacía su escuela por el impacto de uno de estos misiles en las proximidades de una guardería en un kibbutz situado en el consejo regional de la costa de Askhelón. Lo podéis leer en Aurora Digital. Nada de esto ha sido publicado en la prensa catalana y del resto del estado español. He mirado en los principales periódicos y nada de nada. Sin embargo, estos mismos medios , como por ejemplo La Vanguardia, si han recogido la posterior operación antiterrorista del Tzahal, dirigida contra bases militares o túneles para el contrabando de armas del Hamas en la Franja. Así, se consigue distorsionar los hechos y vendernos la visión acríticamente pro palestina de los hechos: el Hamas tira cuatro petarditos inofensivos que les han sobrado de las pasadas verbenas de San Juan y el ejército israelí hace un "uso desmesurado de la fuerza". Además, el lenguaje de nuestros periodistas ya indica claramente de que pie calzan: insurgentes, milicianos, cohetes, etc, mientras que los de ETA no son milicianos sino terroristas. En nuestros medios de comunicación se desinforma sobre el conflicto de Oriente Medio, se da una imagen distorsionada de la realidad israelí y se contribuye a fomentar de manera involuntaria (espero) la israelofobia y el antisemitismo en nuestra sociedad. Así de claro.

En català: durant aquesta darrera setmana el Hamas ha estat bombardejant el sud d`Israel amb Qassamim i una adolescent de catorze anys va resultar ferida ahir al matí quan es dirigia cap a l`escola per l`impacte d`un d`aquests missils a les proximitats d`una llar d`infants en un kibbutz del Consell Regional de la Costa d`Askhelón. Ho podeu llegir a Aurora Digital. Res d`això ha estat publicat als nostres mitjans de comunicació, ni als catalans ni als de la resta de l`estat espanyol. Tanmateix, aquests mitjans, com per exemple La Vanguardia, si s`han afanyat a publicar la posterior operació antiterrorista del Tzahal dirigida contra la infrastructura del Hamas a Gaza (bases militars o tunels de contraband d`armes). Així, amb aquests mecanismes de desinformació, s`aconsegueix girar la truita perquè tot quadri i presentar als lectors la visió acríticament pro palestina però políticament correcta: el Hamas tira quatre petardets inofensius que els hi han sobrat de les revetlles de Sant Joan i el Tzahal respòn amb un "ús abusiu de la força". A més a més, el llenguatge dels nostres periodistes ja ens indica per on van els trets o de quin peu calcen: milicians, activistes, insurgents, coets artesanals, etc; Tanmateix, els membres d`ETA mai són insurgents sinó terroristes. Als nostres mitjans es tergiversen els fets del conflicte israelo-palestí, es desinforma, es dóna una visió distorsionada de la realitat israeliana i amb tot plegat es contribueix a fomentar de manera involuntària (això espero) la judeofòbia i la israelofòbia a la nostra societat. Així de clar.

Arxiu del blog