Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 21 de desembre de 2010

Jamón, Jamón

La familia de un alumno ha denunciado a uno de los profesores de su hijo por hablar del proceso de curación del jamón en clase. Tal esperpento ha tenido lugar en la Línea de la Concepción, en la provincia de Cádiz. La madre del alumno, Khadija Mrabet, explicó en los medios de comunicación la versión de su hijo: el profesor estaba explicando en clase el proceso de elaboración del jamón y del chorizo, su hijo se sintió ofendido al oir hablar del cerdo y le pidió al profesor que no hablase de esos temas. La respuesta del docente fue que si no le gustaba lo que oía, que se fuese a su país. Por tanto, la denuncia pudo ser por el contenido xenófobo de la respuesta y no porque se hablase del cerdo pero la situación me sigue pareciendo absurda y el comportamiento del alumno intransigente y egoísta.

Una reflexión de sentido común para finiquitar el tema. Hace ya algunos años que no como carne (ocasionalmente pollo en casos de fuerza mayor y para quedar bien) pues soy ovo-lacto-vegetariano. Desde entonces he tenido que estar aguantando las bromitas de amigos y conocidos acerca del jamón o los embutidos con comentarios como "lo que te estás perdiendo", "vives a base de lechugas", "te pierdes lo mejor de la vida", etc, etc; pero no me molesta que se hable del Jamón, de los embutidos o del cerdo, y -aunque no sería capaz de comerlo ahora mismo - no me molesta que otras personas lo hagan. Por tanto, no entiendo la postura de ese chaval con su profesor porque además el Corán prohibe el consumo de productos del cerdo pero no que se hable de su elaboración.

(el producto de la discordia -- el producte de la discordia)

En català: la familia d`un alumne ha denunciat al seu mestre per parlar de l`elaboració del pernill a classe. Aquesta esperpèntica situació ha tingut lloc al municipi gadità de la Línea de la Concepción. La mare del mencionat alumne, Khadija Mrabet, ha explicat que el docent estava parlant de l`elaboració del pernill i d`altres embotits com el xoriço i el seu fill es va sentir ofès i li va demanar al professor que deixés de parlar del porc. La resposta del docent va ser, si no t´agrada el que estàs escoltant, marxa al teu país. Per tant, la denuncia podría ser per una resposta amb un to xenòfob i no pas per parlar del porc, però la situació es ben absurda i el comportament del alumne és intransigent i egoïsta.

Una reflexió de sentit comú per a finiquitar el tema: jo fa anys que sóc ovo-lacto-vegetarià i no acostumo a menjar carn (només pollastre i en situacions de força major). Des de que vaig fer-me vegetarià he hagut d`aguantar els comentaris dels meus amics i coneguts sobre el pernill i els embotits del tipus: no saps el que et perds, vius a base de enciams, et perds tots els plaers de la vida, etc, etc; Tanmateix, tot i aquests comentaris cada cop que surto a dinar amb coneguts, no em molesta ni m`ofèn que es parli del porc o de l`elaboració del pernill o d`altres embotits. Per això em costa molt entendre la postura d`aquest nano amb el seu mestre perque l`Alcorà prohibeix el consum de productes elaborats amb porc però no que s`en parli de la seva elaboració.

5 comentaris:

Xavier ha dit...

Aquest enllaç proporciona més detalls

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/familia/musulmana/denuncia/profesor/discusion/hablar/jamon/elpepusoc/20101220elpepusoc_7/Tes

Lior ha dit...

Hi ha gent que porta l'integrisme de sèrie.Passa que quan ho veus en gent tant joveneta se't glaça la sang.
Veig que som del mateix club gastronòmic :-) No m'explicaràs res que no sàpiga de les actituds dels homnívors,fa més d'un quart de segle que no menjo bestiar,de fet,vaig sobreviure a la mili i tot.

Jaume ha dit...

Xavier, moltes gràcies! ;)

Lior, Kolhakavod! bé, t`explico que els primers anys que vaig estar a Granada estava en una residència d`estudiants on teniem mitja pensió. Allà no hi havia menús vegetarians i agafava els plats sense carn, només amb la guarnició, per exemple, patates fregides; i fins i tot els cambrers del menjador, que també era menjador universitari, feien xistes i comentaris sobre els vegetarians. Això sí, aguantar a la mili té un merit molt gran ;)

Lior ha dit...

Me'n vaig descuidar.Aquí tens una part de la raó de tot plegat.A alguns els semblava una febrada juvenil i mira,el vegeterianisme encara em dura.La juventut ja no tant... :-)) http://www.goear.com/listen/528f2ad/meat-is-murder-the-smiths
A ell també l'hi ha durat més una cosa que l'altre: http://www.youtube.com/watch?v=oRijP5IxP1w&feature=related

Jaume ha dit...

Lior, moltes gràcies! genial la cançó jeje

Arxiu del blog