Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 15 de novembre del 2010

los "cohetes artesanales" ya pueden impactar en Tel Aviv -- els "coets artesanals" ja poden impactar a Tel Aviv

Segons informa avui el diari israelià Ha´aretz, un important funcionari de la inteligència israeliana va declarar ahir Diumenge que els mísils del Hamas poden arribar a impactar a una distància de 80 km (unes 50 milles) del seu punt de llençament i per tant podrien arribar a tenir a tir la metròpli costanera de Tel Aviv.
Per al mencionat funcionari, el Hamas està fent grans esforços per a augmentar el seu armament i la seva capacitat bèl.lica amb el vist-i-plau del govern egipci, que no fà tot el posible per a evitar el tràfic d´armes desde el Sinaí a Gaza pels tunels de contraband encara que la colaboració amb la inteligència egipcia si resulta molt efectiva per a evitar potencials atemptats terroristes. A més a més, segons va declarar, els serveis d´inteligència israelià pensen que el Hamas té com a principal objectiu a llarg plaç la destrucció d´Israel i la creació d´un califat islàmic no només a l´Orient Mitjà sinó també a Europa. I atenció, aquest missatge expansionista el difonen obertament als propis mitjans de comunicació del Hamas i fins i tot a les mesquites de Gaza:



Castellano: Según informa hoy el periódico israelí Ha´aretz, un importante funcionario de los servicios de inteligencia israelí declaró ayer que los misiles Qassam del Hamas podrían llegar a impactar a una distancia de 80 km (unas 50 millas) de su lugar de lanzamiento y por tanto podrían tener a tiro la metrópoli costera de Tel Aviv.
Según la opinión del mencionado funcionario, el Hamas está realizando grandes esfuerzos en los últimos años para mejorar su arsenal bélico con el visto bueno del gobierno egipcio, que no está haciendo todo lo humanamente posible para evitar el contrabando de armas para el Hamas desde el Sínaí a la franja de Gaza mediante los túneles de contrabando en las proximidades del paso fronterizo de Rafah. Además, tambien añadió que los servicios de inteligencia israelí piensan que el principal objetivo a largo plazo del Hamas es la destrucción de Israel y la instalación de un califato islámico no sólo en Oriente Medio sinó también en Europa. Y ,atención, este mensaje expansionista no son los delirios de un funcionario israelí pues en los medios afines del Hamas y en las mezquitas de Gaza esa idea está siempre presente (ver video de arriba).

Arxiu del blog