Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 16 de novembre del 2010

Hizbulah y los nazis -- Hizbul.lah i els nazis

Empecemos el escrito con algunos datos históricos. El día 30 de Enero de 1933 Hitler es nombrado canciller de un gobierno de cualición con los demócratas cristianos y otros partidos conservadores y de extrema derecha. Casi un mes más tarde, el 27 de Febrero se produjo un incendio en el Reichstag, la sede del parlamento alemán, del que los nazis culparon a los comunistas y aprovecharon la situación para declarar el estado de emergencia y fulminar la joven democracia alemana nacida con la República de Weimar catorce años antes. Es decir, los nazis utilizaron la democracia mientras les fue útil para alcanzar sus objetivos, pero una vez alcanzados no dudaron en fulminarla para crear un estado autoritario de corte racista y fascista. Veamos ahora la situación del Libano. El 14 de Febrero del 2005 el presidente libanés Rafic Hariri es asesinado y todos los indicios apuntan al Hizbulah y a los servicios secretos sirios. Ahora, cinco años más tarde, el Tribunal Internacional de las Naciones Unidas para esclarecer el magnicidio está a punto de publicar los resultados de dicha investigación y altos cargos del Hizbulah podrían salir muy mal parados. ¿cuál es es respuesta? pues muy similar e igual de antidemocrática que la de los nazis, pedirle al gobierno que no acepte el veredicto del tribunal y si éste lo acepta, tomar el poder en el Libano por la fuerza. De esta posibilidad ya habían informado fuentes libanesas citadas por el periódico Asharq Alawsat y más recinentemente también ha sido apuntada por el comandante en jefe del estado mayor del ejército israelí, el general Gaby Askhenazi en una reunión con su homónimo canadiense, el general Walt Natynczyk. Lo podéis leer en Aurora Digital.

Tanto los nazis como los fundamentalistas islámicos del Hizbulah consideran que la democracia no es un fin sino un medio para alcanzar el poder. Pero además, como se trata de un sistema político "corrompido", éste debe ser substituido cuando la ocasión sea propicia por un estado de corte fascista (en el caso de los nazis) o por un estado teocrático basado en una interpretación fundamentalista del Islam chi´ita por parte del Hizbulah. Pobre Libano...

En català: comencem aquest escrit amb algunes dades històriques. El dia 30 de Gener de l´any 1933 Hitler es proclamat canciller d´un govern de qualició a Alemanya. Algunes setmanes més tard, el 27 de Febrer, es produeix un incendi al Reichstag, on es troba el parlament alemany, i els nazis decideixen culpar als comunistes (sense estar aclarida la autoría), proclamar l´estat d´emergència i liquidar la jove democracia alemanya nascuda amb la República de Weimar catorze anys abans. És a dir, els nazis van participar en el joc demòcratic mentres aquest els hi va ser útil, però un cop que havien assolit el seu objectiu no van dubtar en fulminar-la per a instaurar un estat de caràcter feixista, racista i expansionista. Vegem ara quina és la situació al Liban. El 14 de Febrer del 2005 va ser assassinat el president libanés, el magnat de la construcció Rafic Hariri. Desde els primers moments, tots els indicis han apuntat cap al Hizbulah i cap als serveis secrets sirians. Ara, cinc anys després, el Tribunal establert per les Nacions Unides per a investigar el magnicidi està a punt de publicar els resultats de la seva investigació i alts càrrecs del Hizbulah podrien sortir molt malparats. Quina és la resposta del "Partit de Déu"? doncs igual d´antidemocràtica de la que podrien haver donat els nazis. Primer pressionar al govern libanés de Saad Hariri perque no acepti el veredicte i si ho fà, doncs fer-se amb el poder al país dels cedres mitjançant un cop d´estat militar. Aquesta posibilitat ja va ser anunciada per fonts libaneses recollides pel diari en llengua àrab AlSharq Alawsat i més recentment també ha estat mencionada pel comandant en cap de l´estat major de l´excèrcit israelí, Gaby Askhenazi, en una reunió amb el seu homòleg canadenc, el general Walt Natynczyk. Ho podeu llegir a Aurora Digital.

Tant per als nazis com per a Hizbulah, la democracia no és un fi sinó un mitjà per a fer-se amb el poder o aconseguir els seus objectius. Un cop que els han assolit, no hi hà cap problema en liquidar-la i instaurar un estat de tall feixista (els nazis) o un estat teocràtic basat en una interpretació fonamentalista de l´Islam xi´ita (Hizbulah).

Arxiu del blog