Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 5 de novembre del 2010

Cuando salir de fiesta una noche puede costarte la vida... -- Quan sortir de festa una nit et pot costar la vida...

tres jóvenes estudiantes israelíes de la ciudad de Givatayim deciden ir a Jerusalén, recoger a una amiga suya australiana que estudia en la Universidad hebrea e ir a tomar algo a un bar tranquilo en la Avenida Ben Yehuda. Un plan muy similar al de muchos jóvenes de este país durante las noches del fin de semana. Sin embargo, a estos jóvenes su ratito de ocio estuvo a punto de costarles la vida. En efecto, según ha relatado Assaf Ben Ari, (el conductor del vehiculo) a Ynet, tras recoger a su amiga, los cuatro jóvenes se dirigieron a la calle Ben Yehuda desde el campus universitario del Monte Escopus, pero al desconocer la zona se perdieron y penetraron en el barrio árabe de Issawiya, donde algunos de sus habitantes les tendieron una emboscada que a punto estuvo de costarles la vida, pues intentaron licharlos a pedradas y a palos. Afortunadamente, no hubo que lamentar víctimas pero estos cuatro estudiantes vivieron una noche de pesadilla que a punto estuvo de acabar en tragedia. Los culpables de esta situación de violencia latente: los dirigentes palestinos, como Mahmoud Abbas o Salam Fayyad, que siguen adoctrinando a su sociedad en el odio contra Israel (he aquí una muestra reciente) y contra los judíos en lugar de educarles en valores de convivencia, de paz y de igualdad. Lo peor de todo es que luego intentan presentarse ante la opinión pública internacional como hombres de paz y denúncian a sus vecinos como los racistas, intolerantes y perpetradores de un sistema de Apartheid. El cinismo de los dirigentes de la ANP no tiene límites pero desafortunadamente la diplomacia europea parece no darse cuenta.

En català: tres joves estudiants israelians de la ciutat de Givatayim, al centre del país, decideixen anar a Jerusalem, recollir a una amiga seva australiana i anar a pendre algo a un bar tranquilet de l´Avinguda Ben Yehuda. Un plà molt semblant als plans que fà el jovent del nostre país. Tanmateix, a aquests estudiants israelians l´estoneta d´oci que havien planificat va estar a punt de costar-los la vida. En efecte, segons ha relatat Assaf Ben Ari, el conductor del vehicle, al diari Ynet, després de recollir a la seva amiga, tots quatre es van dirigir desde el Campus del Mont Scopus cap a l´Avinguda Ben Yehudà. Desgraciadament, al desconèixer la zona, es van perdre i van penetrar al barri àrab d´Issawiya, on van caure en una emboscada planejada per alguns veïns del barri. Van estar a punt de ser llinxats per una turba de veïns del barri que anaven armats amb pedres i pals i van patir una nit de veritable malson. Afortunadament, ho poden explicar.
Els culpables d´aquesta situació de violència latent: els dirigents palestins, com Mahmoud Abbas o Salam Faiad, que estan adoctrinant a la seva societat amb un missatge d´odi anti-jueu i anti-israelià (aquí podeu veure una mostra recent) enlloc d´educar-los en valors com el respecte als drets humans, la pau i la convivència. El cinisme dels dirigents palestins és clar i a més a més tenen tota la barra de presentar-se com a homes de pau i denunciar que els seus veïns són els racistes, intolerants i perpetradors d´un règim d´apartheid. El seu cinisme no té limits però malauradament la diplomacia europea no sembla voler adonar-se´n.


Actualización: el artículo citado de Ynet no es reciente. Fue publicado en el mes de Mayo. En el momento que lo enlacé no me di cuenta de ese detalle y pido disculpas a los lectores que pudieron pensar que la noticia era reciente. Sin embargo, creo que la entrada sigue valiendo la pena a pesar de ese descuido porque es muy duro que tu propia vida peligre por equivocarte en un cruce y entrar en un barrio de mayoría palestina de la ciudad. El mensaje sigue siendo valido. Los dirigentes de la ANP son en muy buena medida los responsables porque siguen adoctrinando a su sociedad en el odio en lugar de comprometerse en trabajar para un clima de buen entendimiento y de respeto. Y creo que este mensaje vale la pena difundirlo porque suelen obviarlo los grandes medios de comunicación españoles.

Actualització: l´article d´Ynet no és recent, fou publicat el passat mes de maig. Al moment d´enllaçar-lo no m´en vaig adonar i demano disculpes als lectors perque podrien pensar que la notícia era recent. Tanmateix penso que l´entrada continua sent valida perque és molt dur que sortir de festa una nit et pugui arribar a costar la vida només per un error en una cruïlla i entrar en un barri jerosolimità de majoria de població palestina. Com ja vaig dir l´altre dia, bona part de culpa d´aquesta situació la tenen els dirigents de l´ANP incapaços de complir els compromisos per a lluitar amb decissió contra les incitacions a l´odi anti-jueu i anti-israelià. Al contrari, són aquests mateixos dirigents els seus principals promotors. Considero val la pena difundir aquesta dada perque generalment es obviada pels grans mitjans de comunicació espanyols.

Arxiu del blog