Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 28 de novembre del 2010

Cat-Jazzira... los hermanos musulmanes demócratas e islamistas moderados -- Cat-Jazzira... els Germans Musulmans demòcrates i islamistes moderats...

Esta mañana, sobre las ocho y media o nueve menos cuarto, mientras me dirigía a la finca de mi tío para coger aceitunas, he estado escuchando la radio en el coche y me ha llamado mucho la atención el panegírico de los hermanos musulmanes que he podido escuchar en el análisis de las elecciones parlamentarias egipcias del informativo de Catalunya Radio. El periodista ha dicho perlas como que los hermanos musulmanes estaban comprometidos con la democracia y que eran un grupo moderado (a excepción de unos pocos radicales), además de ser el principal grupo opositor al Partido Nacional Democrático (PND) del veteranísimo Hosni Mubarak (una de las pocas cosas coherentes que han salido por su boquita a través de las ondas).

Pues, bien, esos supuestos "moderados y demócratas" egipcios afirman que de ganar las elecciones y llegar al poder, piensan romper el acuerdo de paz con Israel firmado en 1979 por Anwar el Sadat y Menahem Beguin. Y que nadie olvide que precisamente fueron ellos los autores del magnicidio de Sadat en 1981 (por firmar el mencionado tratado de paz con Israel). Además, la rama de los "demócratas e islamistas moderados" en Gaza fue el embrión de Hamas, fundado en Diciembre de 1987. Me jode (con perdón) un montón ese afan de querer presentar como moderados a grupos con una ideología teocrática, autoritaria y cercana al fascismo en algunos aspectos. Pero, como acertadamente indican los amigos de Hasbara-ts, el sectarismo ideológico acerca de Israel y de la temática relacionada con Oriente Medio de algunos de los dirigentes de los medios audiovisuales públicos catalanes es bien notorio.

En català: aquest mati, devien ser dos o tres quarts de nou, mentres em dirigia cap a la masia de mon oncle per a collir olives, he estat escoltant al cotxe les notícies a Catalunya Ràdio i m´ha deixat bocabadat el panegíric que he pogut escoltar sobre els germans musulmans en la informació referent a les eleccions parlamentàries egipcies. De fet, he pogut escoltar perles com que els germans musulmans estan compromesos amb la democràcia (tret de quatre radicals) i que són islamistes moderats (com Erdogan!!!) a més a més de resaltar el seu paper de primera força opositora al Partit Nacional Demòcratic (PND) d´en Hosni Mubarak.

Doncs bé, aquests grans demòcrates han afirmat recentment que en cas de guanyar les eleccions i fer-se amb el poder, pensen liquidar el tractat de pau firmat amb Israel l´any 1979 i que ningú oblidi que precisament van ser ells els assassins d´en Anwar el Sadat dos anys després, el 1981 (precisament per haver firmat el mencionat tractat de pau). A més a més, la branca a Gaza d´aquests "islamistes moderats i demòcrates" va ser la fundadora del Hamas l´any 1987. Per tant, apreciats lectors, podem veure que ens trobem davant d´un gran exemple de democràtes... Anant a coses serioses, em fot molt aquest afany dels nostres mitjans de comunicació de presentar als extremistes islàmics com a moderats, com si fossin una equiparació a la democràcia cristiana quan en realitat la seva ideològia es més propera a la d´un autoritarisme teòcratic, proper al feixisme en alguns aspectes. Tanmateix, com encertadament indiquen els amics de Hasbara-ts, el sectarisme ideòlogic sobre Israel, el conflicte amb els palestins i altres temes d´Orient Mitjà està ben clar entre molts dels dirigents dels nostres mitjans de comunicació públics.

2 comentaris:

Goelet ha dit...

democrata el grupo q pretendía ( y parece que lo consiguió) prohibir que los musulmanes donaran nada, ni sangre a los cristianos? oO

Jaume ha dit...

Estimada Goelet, laila tov!

increible el buenismo de nuestros medios... Cada vez que oigo hablar de islamismo moderado me parece un absurdo igual al de "fascismo moderado", "comunismo moderado" o "absolutismo moderado" :S

Arxiu del blog