Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 5 d’octubre del 2010

Zapatero se baja los pantalones ante las presiones de la ANP -- Zapatero s´abaixa els pantalons davant de les pressions de l´ANP

Según informa hoy el periódico Ha´aretz, Gran Bretaña y España no van enviar delegados a la conferencia bianual de turismo de la Organización para la Cooperación y el Desarrollo (OCDE) que se va a celebrar del 20 al 22 de Octubre en Jerusalén. El motivo del boicot del gobierno de Zp: la conferencia se celebrará en Jerusalén y la diplomacia española -al igual que ya ha hecho en otras ocasiones- se ha bajado los pantalones ante las presiones y el chantaje de los dirigentes de la ANP, desosos de boicotear cualquier acto internacional que tenga lugar en Israel poniendo como excusa en este caso su celebración en Jerusalén, donde los palestinos esperan instalar la capital de su futuro estado en la parte oriental de la ciudad.

Generalmente, estas conferencias sobre turismo suelen celebrarse en París, donde la OCDE tiene su sede. De hecho, esta será la segunda ocasión en que este ciclo de conferencias bianuales se celebre fuera de la capital francesa. El lugar elegido ha sido la capital israelí, Jerusalén, pero la OCDE puso como condición previa que durante la conferencia no hubiese ninguna mención a la parte oriental de la ciudad ni que lo
s delegados participantes la visitasen. Esas medidas conciliadoras no han evitado la campaña de presión internacional dirigida por los dirigentes de la ANP a los países miembros de la OCDE para que éstos se abstuvieran de enviar delegados. A pesar del mencionado boicot de gobiernos como el británico o el español, los organizadores esperan la participación de 21 ministros, viceministros o líderes de diversas organizaciones.

Nuevamente, el gobierno español nos ha mostrado su cara más apaciguadora ante el chantaje y se ha prestado a hacerle el juego a los dirig
entes de la ANP, unos dirigentes que no tienen ningún tipo de respeto por los derechos humanos más elementales y que defienden el uso de la violencia terrorista como una baza más en las rondas negociadoras para conseguir réditos. De nuevo, la diplomacia española vuelve a mear fuera de tiesto, prestándose acríticamente a entrr en el juego de demonización internacional de Israel de los dirigentes palestinos. Con esta calamitosa política diplomática, que Moratinos no se sorprenda del escaso peso de la diplomacia española en la esfera internacional y muy especialmente en las negociaciones de paz israelo-palestinas.


En català: Segons informa avui el diari Ha´aretz, els governs britànic i espanyol no enviaran delegats a la conferència bianual de turisme de l´Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) que s´ha de celebrar del 20 al 22 d´Octubre vinents a Jerusalem. El motiu del boicot espanyol ha estat precisament que la conferència es celebri a la capital israeliana. La diplomacia espanyola -al igual que ha fet en altres ocasions- s´ha abaixat els pantalons davant la pressió dels dirigents palestins, desitjosos de boicotejar qualsevol acte que tingui Israel com a escenari, posant en aquest cas el pretexte la celebració de la conferencia a Jerusalem, on els palestins també volen instalar la seva capital a la part oriental de la ciutat.

Generalment aquestes conferències sobre turisme es solen celebrar a París, on la OCDE té la seva seu. De fet, aquesta serà la segona ocasió en que aquestes conferències es celebrin fora de la capital francesa. L´escenari escollit a estat la capital israeliana, Jerusalem, però els delegats de l´OCDE van posar com a condició prèvia que la conferència no tingués lloc a la part oriental de la ciutat ni que els membres participants la visitessin. El govern israelià ho va acceptar però això no ha evitat la campanya de pressió internacional dels dirigents de l´ANP dirigida als països membres de l´OCDE per a que aquestos no enviessin delegats. Encara que governs com el britànic i l´espanyol han cedit a les pressions, s´espera la presència de 21 ministres, viceministres i caps de diverses organitzacions.

Novament, el govern de Zp ens ensenya la seva cara més apaciguadora davant del xantatge i s´ha prestat a fer-li el joc als dirigents de l´ANP, uns dirigents que no tenen el més mínim respecte pels drets humans i que fent gala d´un cinisme descarat no dubten a defensar l´ús de la violència terrorista durant les rondes negociadores per a aconseguir uns majors rèdits. Amb aquesta calamitosa política diplomàtica, que Moratinos no es sorprengui del escàs pes de la diplomacia espanyola en la política internacional i més concretament en el procés de pau israelo-palestí.

Fuentes -- Fonts: Ha´aretz - Cat-israel.org.

Arxiu del blog