Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

La UEFA contra Israel -- La UEFA contra Israel

Según informaciones publicadas en la prensa árabe y recogidas por el periódico Ha´aretz, el presidente de la UEFA, el francés Michel Platini, se entrevistó a finales de Septiembre en territorio cisjordano con el presidente del comité olímpico palestino, Djibril Rajoub, y durante ese encuentro Platini se comprometió a utilizar su influencia para expulsar a Israel de las competiciones europeas de fútbol si el gobierno de Netanyahu no flexibiliza los movimientos del equipo nacional palestino de fútbol para que pueda jugar sus compromisos oficiales.

Un portavoz de la UEFA no ha confirmado ni desmentido esas declaraciones realizadas por Platini ya que no estaba autorizado para hablar de las conversaciones privadas entre dos funcionarios del mundo del deporte. Lo que sí está claro es que los dirigentes de la UEFA están molestos con Israel por las difícultades de movimiento que impone a los atletas palestinos que viven en los territorios bajo administración de la ANP o especialmente en la franja de Gaza.
Por su parte, Guy Inbar, portavoz del ministerio de defensa israelí, afirmó que las autoridades de su país no vetan a los deportistas palestinos pero que en ocasiones pueden surgir problemas con algún deportista determinado. Además, en este sentido, un funcionario del Shin Bet negó recientemente estas acusaciones y afirmó que
el gobierno israelí había aprobado pases especiales para facilitar los viajes y los compromisos internacionales de la selección palestina de fútbol.

Platini pudo ser un gran futbolista en los años 70 y 80, pero es un mediocre presidente de la UEFA. De nuevo, nos encontramos con otra muestra más de la postura acríticamente pro-palestina de los dirigentes europeos, en este caso los de la UEFA.


En català: segons informacions publicades a la premsa àrab i recollides pel diari Ha´aretz, el president de la UEFA, el francès Michel Platini, es va entrevistar a finals de septembre en territori cisjordà amb el president del comitè olímpic palestí, Djibril Rajoub, i va afirmar que utilitzaría la seva influencia per a expulsar a Israel de les competicions europees si el govern de Netanyahu no flexibilitza els moviments dels jugadors de la selecció nacional palestina de futbol per a que puguin disputar els seus compromisos oficials.

Un portaveu de la UEFA no ha volgut ni confirmar ni desmentir aquestes declaracions amb el pretext de que no està autoritzat per a parlar sobre les converses privades mantingudes per dos funcionaris del món de l´esport. El que si queda bastant clar és que els dirigents de la UEFA estan molestos amb Israel per mes dificultats que imposa al moviment dels esportistes palestins que viuen als territoris controlats per l´ANP o especialment a la Franja de Gaza.

Per la seva banda, Guy Inbar, portaveu del ministeri de defensa israelià, va afirmar recentment que el seu govern no veta als esportistes palestins però en ocasions si que hi poden haver problemes amb cas individual. A més a més, un funcionari del Shin Bet va negar aquestes acusacions i va indicar que a les darreres setmanes el govern israelià ha facilitat autoritzacions especials als futbolistes palestins per a que puguin disputar els seus compromisos internacionals.

Michel Platini potser va ser un gran jugador de futbol als anys 70 i 80, però com a president de la UEFA deixa molt a desitjar. De nou ens trobem amb un altra mostra de la postura acríticament pro palestina dels dirgents europeus, en aquest cas els de la UEFA.

Arxiu del blog