Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 4 d’octubre del 2010

En contra del cierre de "Kaos en la Red" -- En contra del tancament de "Kaos en la red"

Tras los incidentes provocados por los antisistema en Barcelona el pasado Miércoles, coincidiendo pero sin estar relacionados con la jornada de Huelga General, las autoridades locales y del gobierno autonómico catalán tenían dos opciones:

1 - Hacer autocrítica de su gestión, preguntarse porque Barcelona se ha convertido en un paraíso para los antisistemas europeos y buscar soluciones a ese problema.

2 - Mantener una postura acrítica y buscar un chivo expiatorio al que culpar de la situación para escurrir el bulto.

Obviamente, se ha optado por la segunda opción y el chivo expiatorio es la web de extrema izquierda "Kaos en la Red". En efecto, la tercera teniente de alcalde de Barcelona, Assumpta Escarp, propuso cerrar webs que hagan apología de la violencia como por ejemplo "Kaos en la Red". Que quede claro, no me gusta "Kaos en la Red" y en varias ocasiones he criticado artículos publicados en dicha web. Sin embargo, en esta ocasión, me da la impresión de que Kaos en la Red ha sido el medio alternativo escogido para tapar las vergüenzas por la inompetencia mostrada por ciertos políticos barceloneses y próximos al gobierno tripartito. Y digo esto porque en la red hay centenares de webs y foros de partidos o grupúsculos de extrema derecha que hacen apología de la violencia, de la xenofóbia y del antisemitismo, y ningún político se ha molestado a pedir su cierre. En mi modesta opinión,tanto el alcalde Jordi Hereu como el conseller d´Interior, Joan Saura, amén de sus subordinados, no esuvieron a la altura de las circunstancias y ahora Kaos en la Red no tiene porque pagar los platos rotos.

En català: després dels incidents del passat Dimecres a Barcelona provocats pels antisistemes, les autoritats locals i els responsables del govern autònomic català tenien dues opcions:

1 - fer autocrítica de la seva gestió, preguntar-se el per què Barcelona s´ha convertit en una mena de Meca o paradís dels antisistemes vinguts de tota Europa i posar solucions a aquest problema.

2 - Tirar pilotes fora, buscar un boc expiatori al qui culpar de la situació i no fer cap tipus d´autocrítica.

Malauradament, la opció escollida ha estat la segona i el boc expiatori és la web d´extrema esquerra "Kaos en la Red". En efecte, la tercera tinent d´Alcalde de Barcelona, Assumpta Escarp, va declarar que caldría tancar webs que inciten a la violència com "Kaos en la Red". He de ser clar: no m´agrada Kaos en la Red i en més d´una ocasió he criticat el contingut de les seves publicacions en el meu blog. Tanmateix, en aquest cas, em dóna la sensació de que Kaos en la Red ha estat el mitjà alternatiu escollit per a tapar les vergonyes de certs polítics tant locals com autonòmics per la seva mala gestió abans, durant i després, dels incidents provocats pels antisistemes. I dic això perque a Internet hi hà centenars de pàgines webs d´ideología ultradretana on es fà apología de la violència, del racisme, de la xenofòbia i del antisemitisme i cap polític demana el seu tancament. En la meva modesta opinió, tant el batlle barceloní, Jordi Hereu, com el Conseller d´Interior, Joan Saura, a més a més dels seus subordinats, no van estar a l´alçada de les circumstàncies abans, durant i després de l´algarada antisistema i ara Kaos en la Red no ha de pagar per tapar la seva incompetència.

Arxiu del blog