Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dissabte, 9 d’octubre del 2010

La "ultraderecha" israelí se dedica a atropellar a niños palestinos... -- L´"ultradreta israeliana" es dedica a atropellar nens palestins...

Un nuevo titular tendencioso del País: "Un líder de la ultraderecha israelí atropella a unos niños que lanzaban piedras contra su vehiculo". Bonito títular, ¿Verdad?. Su mensaje está claro: un malvado colono, David Be´eri, el director de Elad (una de las principales organizaciones "de extrema derecha religiosa" promotoras de la "colonización",de la Jerusalén Oriental nada más y nada menos...) atropella a unos niños palestinos que estaban tirando piedras contra su coche en el barrio de Silwan, situado en ese sector de la ciudad, para protestar por la liquidación por parte de las IDF de dos terroristas del Hamas involucrados en el asesinato de cuatro israelíes de una familia de "Olim" rusos el pasado mes de Septiembre.

Pero, según se puede apreciar en las imágenes del suceso, el conductor intenta esquivar a los niños que se dirigen contra el coche y además toca la bocina para que los agresores se aparten y evitar así la colisión. Después del choque, y ante la presencia de muchos fotógrafos que miraban la escena, otros agresores siguen tirando piedras contra el vehiculo y su conductor decide no parar ante temor de ser linchado. Sin embargo, las fotos con los niños tirando piedras y los daños sufridos por el vehiculo no aparecen. Y esto es así porque si esas imagenes aparecieran en el reportaje no se podría vender a la opinión pública que esos chavales que tiraban piedras son las víctimas de un furioso colono israelí de ultraderecha, sino que son los agresores de un ciudadano de Jerusalén (me da igual su ideología política) que estuvo a punto de ser linchado y apedreado por el mero hecho de ser judío e israelí.

Además, al igual ocurrió durante las manifestaciones en la II intifada , ningún periodista del País se pregunta por qué esos niños participan en manifestaciones violentas en lugar de estar estudiando en la escuela o en casa de sus padres jugando con la Play Station. No me sorprende. Se trata de una pregunta incómoda porque para darle respuesta deberían de hablar a nuestra opinión pública de la manipulación y del adoctrinamiento en el odio contra Israel y los judíos que sufren los niños por parte de sus propias autoridades, las presididas por el supuestamente moderado Mahmoud Abbas. Un adoctrinamiento en el odio que tiene muchos aspectos en común con el de los peores regímenes totalitarios y tener que tocar este tema podría hacer peligrar la versión políticamente correcta del conflicto consagrada en nuestra prensa, donde los buenos, moderados y pacifistas son los palestinos y los extremistas, ultraderechistas y violentos sólo pueden ser israelíes.


En català: un nou titular tendenciós del País: "Un líder de la ultraderecha israelí atropella a unos niños que lanzaban piedras contra su vehiculo". Bonic titular, veritat? El seu missatge és bastant clar: un malvat colonitzador, David Be´eri, el director d´ELAD (ni més ni menys una organització "d´extrema dreta religiosa" que és una de les principals promotores de la "colonització" de la Jerusalem Oriental...), atropella amb el seu vehicle a uns pobrets nens palestins que estaven tirant pedres contra el seu vehicle al barri de Silwan, situat en aquest sector de la ciutat, per a protestar per la liquidació per part de les IDF de dos terroristes palestins involucrats en l´assassinat de cuatre israelians membres d´una familia "Olim" russos a les proximitats d´Hebron el passat mes de Septembre.

Pero, segons es pot apreciar a les imatges dels fets, el conductor intenta esquivar els nanos que pedres en mà es dirigeixen cap al seu vehicle i fins i tot arriba a tocar el claxon perque els agressors s´apartin i evitar així la colisió. Després de l´accident, i davant la presència de molts fotògrafs i periodistes que seguien els esdeveniments, altres agressors van continuar tirant pedres contra el vehicle y això va fer que el seu conductor decidís no parar davant del risc de ser linxat. Tanmateix, les imatges del nanos tirant pedres i dels danys soferts pel vehicle no apareixen al reportatge del País i això és així perque si aquestes imatges apareguessin no es podría vendre a la opinió pública que els inocents nens no són les víctimes d´un ultradretà israelià rabiós sino els agressors d´un ciutadà de Jerusalem (s´em enfot la seva ideología política) que va estar a punt de ser linxat i apedregat només pel fet de ser israelià i jueu.

Al igual que va passar durant la II intifada, els periodistes del País tampoc es pregunten que hi fan els nens en aquest tipus de protestes violentes enlloc d´estar a l´escola o a casa dels pares jugant amb els amics a la Play Station. No em sorprèn aquest silenci. La pregunta es incòmoda perque per a donar-li una resposta caldría que parlessin a la nostra opinió pública de la manipulació i l´adoctrinament en l´odi més visceral contra els israelians i els jueus que reben els nens palestins per part de les seves autoritats, les dirigides pel moderat Mahmoud Abbas. Un adoctrinament que desgraciadament recorda el dels pitjors règims autoritaris i clar, haver de parlar sobre aquest tema podría fer perillar la versió políticament correcta de la nostra premsa sobre el conflicte, on els pacifistes, moderats i bons són els palestins i els extremistes, violents i ultradretans només poden ser israelians.

Arxiu del blog