Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 26 d’octubre del 2010

Hizbulah entrenó a milicias chi´itas en Irak -- Hizbul.lah va entrenar a milicies xi´ites a l´Iraq.

El Hizbulah ha entrenado a terroristas de diversas organizaciones chi´itas, como por ejemplo el Ejército del Mahdi de Moqtada Al-Sadr, en Irak. Lo han desvelado documentos filtrados a varios medios informativos por la página de Internet Wikileaks. Lo podéis leer en Aurora Digital.
Queda así claro el doble juego del gobierno teocrático iraní.: por un lado llegaban a acuerdos con el gobierno irakí pero a sus espaldas introducían armas y explosivos destinados a sus milicias aliadas y hombres de las Guardias Revolucionarias o del Hizbulah entrenaban a los paramilitares de dichas organizaciones.

En català: Hizbul.lah va entrenar a terroristes de diverses organitzacions xi´ites, com per exemple l´Excèrcit del Mahdi de Moqtada Al-Sadr, a l´Irak. Ho han demostrat documents filtrats a diversos mitjans informatius per la web d´Internet Wikileaks. Ho podeu llegir a Aurora Digital.
Queda clar així el doble raser del govern teòcratic de Teheran: per un costat arribaven a acords amb el govern iraquià per a contribuir a l´estabilització del país però per a la seva esquena introduïen armes i explosius per a les milicies aliades i homes de les Guàrdies Revolucionàries o del Hizbul.lah entrenaven als paramilitars de les mencionades milicies.

1 comentari:

Jaume ha dit...

venint al fil de la notícia, m´agradaría explicar una anècdota. Ara fà quatre anys vaig començar a parlar amb amics i coneguts simpatitzants d´esquerra sobre temes relacionats amb l´Orient Mitjà. Recordo que el primer cop que vaig dir que el Hizbulah i les organitzacions paramilitars xi´ites a l´Irak eren satèl.lits d´Iran hi va haver alguns amics que s´ho van pendre amb escepticisme perque jo cada cop em mostrava més neocon i sionista. Bé, al final, sembla que jo no anava tan errat...

Arxiu del blog