Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dissabte, 18 de setembre del 2010

No hay sitio para Israel en Oriente Medio -- No hi hà lloc per a Israel a Orient Mitjà --

Según informa el periódico israelí Arutz Sheva, el dictador iraní Mahmoud Ahmadineyad se ha reunido hoy con su homólogo sirio durante dos horas en el aeropuerto de Damasco para comentar temas de actualidad de Oriente Medio y ambos lideres han vuelto a amenazar a Israel con su desaparición, declarando que "en el futuro, Israel no tiene lugar en Oriente Medio.

De nuevo queda claro quien quiere la paz y quien no, quien va lanzando mensajes belicistas al mismo tiempo que busca conseguir armas atómicas y apoya económicamente y logistícamente a sus satélites en la región, como los grupos yihadistas chiíes de Irak, el Hamas en Gaza o Hizbulah en el Libano. De hecho, si Obama quiere conseguir la paz en la región debería dedicar buena parte de su atención a la amenaza iraní, y su objetivo de convertirse en una superpotencia en Oriente Medio y Asia Central. Mientras tanto, y a pesar de las amenazas contra su propia existencia, los ciudadanos israelíes se preparan para celebrar la fiesta de Sukot.

En català: segons informa el diari israelià Arutz Sheva, aquest matí s´han reunit al aeroport de Damasc els dictadors d´Iran i Siria per a debatre sobre temes de l´actualitat de l´Orient Mitjà i tots dos liders han tornat a amenaçar amb borrar a Israel del mapa al afirmar que en un futur no hi hà lloc per a aquest estat a l´Orient Mitjà.

Novament, queda clar qui vol la pau i qui no la vol a l´Orient Mitjà, qui llença missatges bel.licistes i d´extermini de tot un país mentres busca aconseguir armament nuclear per a duur a terme les seves amenaces al temps que dóna suport econòmic i logístic als seus satèl.lits a la regió com el Hamas a Gaza, els grups fonamentalistes xi´ites a l´Irak o el Hizbul.lah al Liban. De fet, si en Barack Obama vol aconseguir la pau a la regió, hauría de centrar els seus esforços especialment en neutralitzar l´amenaça iraniana i el seu objectiu d´esdevindre una potència hegemònica a l´Orient Mitjà i a Asia Central. Mentres tant, i a pesar de les amenaces contra la seva pròpia existència, els ciutadans israelians comencen a preparar-se per a celebrar la festa de Sukot.

Arxiu del blog