Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 21 de setembre del 2010

las negociaciones de paz sirven para aislar a Israel -- Les negociacions de pau serveixen per a aïllar a Israel.

El pasado 9 de Septiembre el periódico oficial palestino "Al Hayat Al Jadida" recogía unas declaraciones del embajador de la OLP en Libano, el sr. Abdullah Abdullah, en las que afirmaba que las negociaciones de paz entre palestinos e israelíes no son un fin sino una etapa más del plan de deslegitimación y aislamiento internacional de Israel promovido por la ANP. Según las declaraciones del citado funcionario palestino, el objetivo es la equiparación de Israel con la sudáfrica del apartheid, presentando a dicho estado como un estado rebelde y racista, para conseguir su aislamiento y deslegitimización internacional. Además, Abullah añade que el plan funciona pues muchos altos cargos israelies tienen miedo de viajar al exterior para evitar posibles juicios por las denuncias de haber cometido "crimenes de guerra".

De nuevo, el doble mensaje dependiendo de la lengua en que los representantes palestinos realizan sus declaraciones: peace in english y no reconocimiento y demonización de Israel en árabe. Mientras tanto, la diplomacia europea - con Moratinos a la cabeza- sigue exigiendo a Netanyahu y mostrando una nula capacidad crítica con los mensajes de odio emitidos por los propios representantes palestinos cuando hablan o escriben en árabe...

En català: el passat dia 9 de Septembre, el diari oficialista palestí "Al Haiat Al-Jadida" recollía unes declaracions del embaixador de l´OLP al Liban, el sr. Abdullah Abdullah, on afirmava que les negociacions de pau amb Israel no són una finalitat sinó una etapa més en el plà de deslegitimació i aïllament internacional d´Israel engegat per l´ANP. Segons les declaracions del mencionat funcionari palestí, l´objectiu és l´equiparació d´Israel amb la Sudàfrica del Apartheid, presentant al estat jueu com un estat racista i rebel, per a aconseguir el seu aïllament i la seva deslegitimització a nivell internacional. A més a més, Abdullah indica que el plà funciona perque molts alts càrrecs israelians tenen por de viatjar a l´extranjer degut a la possibilitat de ser jutjats com a "criminals de guerra".

De nou ens trobem amb el doble missatge dels funcionaris palestins: peace in english però demonització i no reconeixement d´Israel en àrab. El més trist és la postura de la diplomacia europea - amb Moratinos al capdavant - ,que segueix pressionant a Netanyahu sense fer cap tipus de cas als missatges d´odi que arriben dels funcionaris palestins sempre que aquests parlen o escriuen en àrab.

Fuente -- Font: Palestinian Media Watch.

Arxiu del blog