Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 5 de setembre del 2010

the boys of the corn of european left...

Anoche, pude leer este interesante artículo de opinión en catalán en el blog "Dies de Fúria", donde su autor comparaba a los miembros de Reagrupament con los "Chicos del Maíz" de la novela de Stephen King por su dogmatismo, nulo acriticismo y la creencia ciega en su lider, Joan Carretero. No puedo opinar sobre este tema porque no he seguido mucho la política catalana en estos últimos meses y además no conozco el funcionamiento interno de Reagrupament, pero - tras ver dos comentarios dejados por dos lectores de mi blog - no pude evitar pensar que el epíteto de "boys of the corn" también queda de maravilla para muchos simpatizantes de las tesis antisionistas y de la llamada causa palestina (a día de hoy más bien causa del Hamas).

Al igual que los "boys of the corn" creían de manera ciega e irracional en el mensaje de Isaac y Malkai, muchos simpatizantes de las ideas antisionistas creen en cualquier tipo de propaganda palestina -por dogmática y ridicula que sea- con el mismo fervor, "fanatismo religioso", dogmatismo y nulo acriticismo. Y, desgraciadamente, eso es así, para muchos la causa palestina se ha convertido en una nueva "religión," en la que además abundan los fanáticos y fundamentalistas.



En català: ahir a la nit, de casualitat, vaig poder llegir aquest interessant article d´opinió al blog "Dies de Fúria, on el seu autor comparava als membres de Reagrupament amb els "boys of the corn" de la novela d´ en Stephen King degut al seu acriticisme, el seu dogmatisme i la seva fe cega en el missatge del lider, en Joan Carretero. Com que no he pogut seguir la política catalana al dia durant els darrers mesos no puc opinar sobre el tema d´una manera ben raonada, pero reconec que la comparació em va fer gracia. A més a més, després de llegir els comentaris de dos lectors al meu blog, em va venir al cap que aquesta comparació també s´esqueia per a molts simpatitzants de les idees antisionistes i de la causa palestina (a dia d´avui més aviat la causa del Hamas...).

En efecte, al igual que els "boys of the corn" creien amb una fe cega en el missatge d´en Isaac i Malkai, molts antisionistes espanyols creuen en qualsevol propaganda palestina amb la mateixa fe cega, el mateix dogmatisme, el mateix esperit acrític i messianic i en resum amb el mateix fervor religiós. Y es que desgraciadament, per a alguns, la causa palestina s´ha convertit en una "religió" en la que abunden els fonamentalistes.

Arxiu del blog