Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dissabte, 28 d’agost del 2010

¿preparando la siguiente guerra contra Israel? -- Preparant la següent guerra contra Israel?

Puede el gobierno iraní estar preparando una nueva guerra contra Israel mediante su satélite libanés, Hizbulah? No es una idea descabellada si tenemos en cuenta que, según informa Al-Jazeera. el pasado Martes, Hassan Nasrallah, el lider de la mencionada organización yihadista, propuso al gobierno libanés la compra de armas a Irán, unas armas que irían a parar con total seguridad a los arsenales del Hizbulah.

Nasrallah se ofreció a ejercer de mediador entre el gobierno libanés y el de Teherán para asegurar el aprovisionamiento de armas del ejército libanés especialmente tras la congelación de la venta de armas norteamericanas decretada por la administración Obama tras la provocación de los soldados libaneses en suelo israelí, en las proximidades de la fontera entre ambos paises, de hace ahora casi un mes, que se saldó con la muerte de tres soldados libaneses, uno israelí y un periodista libanés. De hecho, En Washington se teme la influencia que el Hizbulah pueda ejercer en el ejército libanés con el apoyo tácito del gobierno de Saad. Hariri que cada vez parece más inclinado hacía el eje Damasco-Teherán a pesar de las relaciones distantes de los últimos años, especialmente tras el asesinato de Rafic Hariri -por parte de los servicios secretos del regimen baazista de B. Al-Assad- y la retirada de las tropas sirias en el 2005 después de casi treinta años de presencia continuada de las tierras libanesas.

En català: pot el govern iranià estar preparant la següent guerra a la regió mitjançant el seu peó libanès, Hizbulah? Aquesta idea no sembla tan descabellada si tenim present que, segons informacions publicades aquesta darrera setmana a Al-Jazeera, el cap de Hizbulah, Hassan Nasrallah, ha proposat al govern libanès la compra d´armes a Iran per a abastir al excèrcit, però de ben segur que finalment les armes acabarien als arsenals de la mencionada organitació jihadista xi´ita.

De fet, el passat Dimarts, Nasrallah es va oferir a fer de mitjancer entre el govern libanès i el de Teheran per tal d´assegurar el subminstrament d´armes al excèrcit libanès especialment després de la congelació de la venda d´armes nortamericana després de la provocació dels soldats libanesos d´ara fà gairebé un mes al territori fronterer entre Israel i el Liban, que es va saldar amb la mort d´un soldat israelià i de tres soldats i un periodista libanès. De fet, no és cap secret que a Washington l´adminsitració Obama recela de la influència que pot excercir el Hizbulah sobre l´excèrcit libanès amb la total complicitat del govern de Beirut d´en Saad Hariri, un govern cada cop més inclinat cap a l´eix Damasc-Teheran, tot i les relacions distants dels darrers anys com a resultat de l´assassinat del ex-president del govern libanès. Rafic Hariri, i de la retirada de les tropes siries del país dels cedres a l´any 2005 després de gairebé trenta anys de presència continuada.

Arxiu del blog