Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 19 d’octubre del 2009

un genocida ruandés trabajaba discretamente en Francia como médico -- un genocida ruandès treballava tranquilament a França de metge

Estimados lectores:
Lo pueden leer en el País. De hecho, no me extraña nada pues el papel jugado por Francia en beneficio de los hutus y de las fuerzas pro-gubernamentales en el conocido genocidio ruandés de hace quince años. De hecho, muchas de las guerras civiles que asolan el continente africano, como por ejemplo la reciente guerra civil del Congo (donde multinacionales estadounidenses y francesas se disputaban el control de la producción del Coltán, están promovidas o participan activamente potencias europeas y occidentales para asegurar la cota de beneficios de sus multinacionales.
En català: benvolguts lectors: aquesta impactant noticia la poden llegir al diari de centre-esquerra, El País. De fet, aquestes situacions no m´estranyen gens doncs es prou conegut el paper jugat per França en benefici dels hutus i de les forces pro-governamentals en el mencionat genocidi ruandès d´ara fà quinze anys. De fet, molts dels conflictes armats i de les guerres civils que assolen el continent africà, com per exemple la recent guerra civil al Congo (on el que realment estava en joc era el control de la producció del Coltant entre multinacionals franceses o nordamericanes) estan promogudes o tenen una participació activa els governs europeus i occidentals, sempre partidaris de defensar els beneficis que obtenen les seves multinacionals.

Arxiu del blog