Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 11 de setembre del 2009

Llibertat d´expressió no vol pas dir carta blanca -- Libertad de expresión no significa dar carta blanca

Benvolguts amics i lectors:
La Consejería de Interior finalment ha autoritzat la manifestació del partit ultradretà Falange Española y de las JONS el pròxim dia 13 de Septembre a la localitat d´Arenys de Munt (Barcelona). Ahir, el President Montilla - incomprensiblement des del meu punt de vista - la va justificar, afirmant que inclús els fatxes tenen dret a la llibertat d´expressió. Doncs mira, jo no estic pas d´acord. La llibertat d´expressió ha de servir per a que thothom pugui defensar les seves idees - està clar - però amb uns límits: el respecte per les idees alienes i per les persones, independentment de la seva raça, classe social o ideología política. I justament això és el que no fan els grups d´extrema dreta: les seves manifestacions esdevenen mostres d´odi xenòfob, racial o ideòlogic. A més a més, en moltes ocasions, els aquestes manifestacions no acaben amb un simple meeting, sino que els assistents van de "caça" per a apallissar emigrants, persones d´altres races o a gent que no els agrada la seva pinta. Per tant, de respecte res de res. Dit això, considero inacceptable i una presa de pel la hipocresia existent en l´aplicació de la llei de partits: entenc que aquesta llei s´empri per a prohibir les manifestacions de l´esquerra abertzale si en aquests actes és dóna un suport al terrorisme d´E.T.A. Tanmateix, aquesta llei també s´hauria d´aplicar per a prohibir manifestacions on es faci exaltació del racisme, de la xenofobia, d´un ultranacionalisme espanyol intransigent i agressiu, de la violència i d´una dictadura autoritaria i criminal com va ser el règim franquista. Prohibir les manifestacions de l´esquerra abertzale però permetre que grups com Falange, España 2000 o d´altres simil.lars escapin la seva ideología d´odi és una mostra de doble raser inadmissible.

En castellano: en este texto expongo el doble rasero existente en la aplicación de la Ley de Partidos. Sinceramente, creo que esa ley - que sólo se utiliza para prohibir manifestaciones de la izquierda abertzale por el apoyo que dan a E.T.A. - también debería utilizarse aplicarse para prohibir manifestaciones de partidos de la extrema derecha, como Falange Española y de las JONS. No se debe olvidar que en las manifestaciones de esos partidos se exalta la violencia, la xenofobia, el racismo y un nacionalismo español trasnochado, además de lanzar loas a la dictadura franquista y a sus dirigentes. Además, en muchos casos, esas manifestaciones no acaban en un simple meeting, sino que los participantes suelen provocar disturbios y actos violentos contra la policia o contra otros colectivos antisistema. Desde mi punto de vista, aplicar la ley de partidos a la izquierda abertzale y sólo a la izquierda abertzale, permitiendo manifestaciones de corte fascista, racista o xenófobo es de un doble rasero inadmisible.

Arxiu del blog