Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 8 de desembre del 2008

La limpieza étnica de Hebrón -- la neteja ètnica d´ Hebron

Estimados lectores:
Lean uno de los últimos panfletos antisemitas (perdón, quise decir antisionistas), publicados en rebelion.org. En el mencionado panfleto se dicen mentiras aberrantes, como que los colonos tienen el apoyo de los soldados israelíes, cuando precisamente grupos de colonos se enfrentaron violentamente al tzahal para impedir su desalojo de una vivienda en Hebrón; o se relaciona la ideología de los colonos más radicales con el sionismo, así a secas. El objetivo es claro. Confundir al lector y presentar al sionismo como un movimiento mesiánico, fanático, fundamentalista religioso y racista. Pero el autor del penfleto no se queda corto y además compara los hechos de hebrón con la sudáfrica del Apartheid y con la alemania nazi. En fin... las típicas comparaciones que forman parte del dogma de la izquierda superguay y superpogre para el medio oriente. Patético.
Las acciones violentas contra los soldados del Tzahal y contra la población árabe palestina de Hebrón y de sus proximidades cometidas por grupos violentos de colonos israelíes deben ser condenadas sin paliativos. De eso no tengo duda, pero el artículo este de los superguays antiimperialistas no deja de ser un panfleto cuyo objetivo es confundir y demonizar a los colonos, al estado de Israel, sus instituciones y sus ciudadanos.
Además, les recordaré a los que gestionan la web de rebelion.org un dato que posiblemente desconozcan. En la ciudad de Hebrón si ha habido una limpieza étnica, pero no ha sido esta semana ni la han protagonizado los colonos israelíes. El progrom ocurrió en 1929, en el mes de Agosto, cuando más de sesenta personas de la comunidad judía de Hebrón fue asesinada por una multitud de árabes palestinos tras ser incitados a matar judíos por el Muftí de Jerusalén en el sermón del Viernes en la mezquita.
En català: benvolguts lectors:
Aquí teniu un dels darrers panflets antisemites (perdó, volia dir antisionista) publicat a la web rebelion.org. Com sempre, els dirigents d´aquesta web no dubten en reproduir qualsevol article demonitzador del estat d´Israel, dels seus ciutadans, de les seves institucions i del poble jueu en general. En efecte, l´article repesca mites antisemites, menteix i, aprofitant les accions violentes i perfectament condemnables d´una part dels col.lons israelians de Hebrón, preten presentar al sionisme com un moviment messianic, fanatic, fundamentalista religiós i racista. A més a més, l´autor no dubta a comparar aquests incidents amb la sudàfrica del Apartheid i l´Alemanya nazi... patètic.
Tanmateix, abans d´acabar aquest escrit, m´agradaría recordar als gestors de la web rebelion.org que a la ciutat d´Hevron si es va produir una neteja étnica però ni va passar aquesta setmana ni les seves víctimes van ser els àrabs palestins. Em refereixo a uns fets que van tenir lloc al mes d´Agost del 1929, en plè mandat britànic sobre palestina, quan multituds d´àrabs palestins enfurits van assassinar més de seixanta persones de la comunitat jueva d´Hevron. Els supervivents van haver d´abandonar la ciutat i la presència jueva va quedar totalment esborrada durant varies dècades. L´incitador de la matança va ser el muftí de Jerusalem, que va llençar les seves prediques aprofitant el sermó dels divendres a les mesquites.

2 comentaris:

Fer Nando ha dit...

Que dius? és un mite fundacional del sionisme! que mai no els van fer res roin als jueus!!
Què patètic...

Jaume ha dit...

jejeje... també deuen ser mites la relació existent entre els nazis i molts liders del incipient nacionalisme àrab palestí, com per exemple Fawzi Al-Kutub o el Gran Muftí de Jerusalem, Hadj Amin Al-Hussaini.

És que aquests sionistes... Salutacions!

Arxiu del blog