Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 22 d’octubre del 2008

Rebelión y la inquisición -- "Rebelión" y la inquisición.

Estimados lectores:
Lean este artículo de Rebelión.org. Resulta que el pueblo judío no existe y que todo son mitos, el Reino de Israel, el Reino de Judea... todo historietas, sin ningún tipo de credibilidad histórica, como si se tratase del cuento de la caperucita roja o de los tres cerditos. Sin embargo, el "milenario" pueblo palestino siempre estuvo ahí y de hecho son los descendientes de los antiguos hebreos. Obviamente, este artículo no se sostiene históricamente pero no es inocente. Sus objetivo de fondo es la total desligitimización del actual estado de Israel. Aunque ese artículo, basado en la recensión del libro "When and How jewish people was invented ?", pretende dar una imagen científica y de investigación histórica, sus tesis son claras:
A - Los judíos Ashkenazies son descendientes de los jázaros y no de los antiguos hebreos, por tanto su lugar estaría en Europa y no en medio Oriente.
B - Precisamente, el "milenario" - y conocidisimo en las fuentes antiguas y medievales - pueblo palestino son los descendientes de los antiguos hebreos y por tanto los habitantes legítimos del país.
La gente que postea los artículos en la web Rebelion.org hace exactamente lo mismo que hacían los inquisidores dominicos de los siglos XIV - XV: difundir todo tipo de teorías judeófobas para desligitimar al pueblo judío, su historia, su cultura e incluso su religión. Pero tranquilos, la historia ya pondrá a cada uno en su lugar.
En català: llegiu un dels darrers articles publicats a la web "Rebelion.org". Resulta que el poble jueu és una invenció dels malvats sionistes, que conspirant han aconseguit falsificar la historia i enganyar a thothom. En canvi, el "mil.lenari" i - conegudíssim a les fonts - poble palestí son els habitants legítims del país perquè són els descedents dels antics hebreus. Però resulta que jo sóc historiador i d´historia antiga i medieval en sé un mica i les tesis que sosté l´article no poden passar un examen històric seriós. De fet, la gent de Rebelion.org actuen com ho feien els inquisidors dominics dels segles XIV - XV: difundint tot tipus de teoríes judeofòbiques per a desligitimar al poble jueu, la seva cultura, la seva història i la seva religió. Però, tranquils, la història acaba possant a thothom al seu lloc.

2 comentaris:

Fer Nando ha dit...

Si, és molt simpàtic. I més encara quan al mateix temps els àrabs-palestins són "jueus" però també "cananites"

La doble-moral, com sempre. Quan algú, basant-se en criteris històrics, recorda que els "palestins" en realitat són jordans, és immediatament un "sionista" (de merda, cal dir-lo?) i un racista i bla, bla, bla, però qualsevol pot dir amb tota la tranquilitat del món que els jueus no són jueus, i és güai...

Jaume ha dit...

Benvolgut fer:

Amb l´objectiu de desligitimar l´estat d´Israel tot s´hi val. Però a ningú per exemple se li passa pel cap afirmar que el poble grec no existeix perque els actuals grecs no són els aqueus de l´època homèrica. Com bé afirmes, doble raser i doble criteri sempre amb el poble jueu. Salutacions!

Arxiu del blog