Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 26 d’octubre del 2008

¿dónde está el laicismo de Zp? -- On és el laicisme d´en Zp?

Estimados lectores:
Nuestro estimado presidente del gobierno, José Luís Rodríguez Zapatero, habló muchísimo de promover el laicismo en España en la última campaña electoral, pero yo no veo su laicismo por ninguna parte. Por ejemplo la presencia de la simbología religiosa católica está muy presente en el àmbito militar y si supuestamente vivimos en un estado aconfesional, ¿no deberíamos tener un ejército aconfesional que representase a todos los ciudadanos, independientemente de su filiación religiosa o sus creencias?. Eso parece sobre el papel lo más sensato, pero...
Por mucho discursito pro-laicismo que lance Zp en los mítines de campaña electoral, este país tiene todavía una influencia de estado confesional católico bastante acentuada.
En català: Benvolguts lectors, el nostre apreciat president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, sempre parla molt als meetings pre-electorals de promoure el laïcisme, pero jo no el vec per enlloc. Per exemple, l´esglèsia catòlica té moltíssims privilegis que no tenen altres cultes de notori arrelament (Judaísme, Islam, cristianisme evangelic, budisme...) i la presència d´aquesta influència catòlica és notable en molts aspectes i àmbits, com per exemple el militar. Jo em pregunto: si en teoría vivim en un estat aconfessional, no seria llògic que tinguessim un excèrcit aconfessional que ens representés a tots els ciutadans, independentment de la nostra filiació religiosa o de les nostres creences? Crec que això sería el més sensat, però...
En resum, per molt discurset pro-laïcisme que llenci Zp de cara a la galería, en aquest estat encara hi ha una gran influència d´estat confessional catòlic.

Arxiu del blog