Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 22 d’octubre del 2008

Justicía perseguirás -- Justicia perseguiràs

Estimados lectores:
Quiero felicitar al Juez Baltasar Garzón por su valiente decisión de juzgar al regimen franquista por crimenes contra la humanidad. La durísima represión ejercida por los nacionales durante y después de la guerra civil pretendía eliminar totalmente cualquier tipo de oposición al régimen, no sólo juzgar a quienes habían cometido delitos de sangre, como decía su propaganda oficial en aquellos momentos.
Se cometieron terribles injustícias y terribles brutalidades y creo sinceramente que la decisión adoptada en la transición de "olvidemonos del tema, corramos un tupido velo y miremos para adelante" no era suficiente. Entiendo que en la transición se llegase a ese contexto porque la situación del país era otra y existía un gran temor de que se desencadenase otra guerra civil. Pero, ahora, con una España mucho más moderna e integrada en la OTAN y en la UE es necesario dar un paso más. Para cerrar definitivamente la heridas y pasar página definitivamente es necesario que se juzgue y se condene, aunque sea simbolícamente, a los dirigentes del régimen franquista, de Falange o de otros grupos de orden por los crimenes que cometieron durante la guerra civil y la postguerra. Así se permitirá también dignificar y recuperar la memoria de las víctimas del franquismo.
Desde aquí mis felicitaciones al Juez Baltasar Garzón por su valiente decisión.
En català: en el texte en castellà podeu llegir la meva opinió sobre la decisió del jutge Baltasar Garzón de jutjar al règim franquista per crims contra la humanitat. Desde els meus anys al institut, quan vaig començar a interessar-me més profundament per la política, creia que una decissió com aquesta era molt necessaria si de debó es vol passar pàgina i tancar definitivament aquesta pàgina de la nostra historia recent. Era molt necessari perquè siguem clars: els nacionals van ser culpables d´un delicte de rebelió contra el govern legítim del país i per haver realitzat una persecució brutal e implacable de qualsevol tipus d´oposició durant la guerra civil i la postguerra. Aquesta mesura és també vol necessaria per a recuperar i dignificar la memòria de les víctimes de la repressió franquista, en molts casos jornalers o gent humil que va pagar amb la vida per les seves idees, sense tenir les mans "tacades de sang" com deia la propaganda oficial.
Per tots aquests motius, al conèixer la notícia vaig sentir una gran emoció i vull felicitar al jutge Baltasar Garzón per la seva valentia.

Arxiu del blog