Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dijous, 9 d’octubre del 2008

Apostasía

Estimados lectores:
Estas últimas semanas se ha generado un interesante debate en España acerca del tema de la Apostasía, especialmente después de que el Tribunal Supremo exime a la iglesia católica de borrar de sus libros de registro a quien quiera apostatar.
Personalmente, veo mal esa decisión del Tribunal Supremo. Mucha gente fue bautizada por simple tradición y en su vida diária no viven como católicos prácticantes. Algunos nisiquiera se consideran a sí mismo cristianos, y creo que la iglesia debería facilitar el hecho de darse de baja a quien lo así lo solicite. Ahora bien, como la disminución del número de fieles puede implicar recibir menos dineritos públicos pues de ahí las trabas y lo ferregoso que supone el proceso de apostasía.
Dicho esto también creo que nuestro presidente de gobierno habla mucho de un estado laico pero todo se queda en simple palabrarío. De avances hacía un estado laico, nada de nada.
Benvolguts lectors:
En aquestes darreres setmanes s´ha generat un interessant debat a Espanya sobre el tema de l´Apostasia, especialment desde que el tribunal suprem eximeix a la esglèsia catòlica de esborrar dels seus llibres de registre a qui desitgi apostatar. Personalment no m´agrada la decisió del tribunal suprem. Molta gent va ser batejada per simple tradició familiar i ni viuen ni es senten catòlics. Ténen tot el dret del món a apostatar, al igual que tot aquell que es consideri catòlic té tot el dret a considerar-s´hi i viure com a tal. Quin és el problema? doncs que si baixa el numero de socis, poden disminuir la quantitat de quartets públics que es reben del estat. Per això l´esglèsia catòlica posa tantes traves per a donar de baixa als seus fidels descontents...
Dit això, també vull afegir que existeix una gran contradicció entre el que Zp diu i el que Zp fà. Als mitings regionals del PSOE molt parlar d´estat laïc però a l´hora de la veritat: res de res.

Arxiu del blog