Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 17 d’agost del 2008

Tiendas parisinas venden camisetas con mensajes antisemitas -- botigues parisines venen samarretes amb missatges antisemites

Estimados lectores:

En una tienda situada en el barrio parisino de Belleville se vendían camisetas para mujer con mensajes antisemitas que reproducían los carteles nazis existentes en los parques de ciudades como Lodz en Polonia. En efecto, en dichas prendas estaba estampado el slogan: "Está prohibida la entrada al parque a los judíos" en alemán y en polaco.


La fiscalia francesa ha abierto una investigación preliminar a la propietaria de la tienda y a una de las vendedoras por el delito de incitación al odio racial por inscripciones de carácter antisemita tras estudiar una querella presentada por la Oficina Nacional de Vigilancia contra el Antisemitismo (BLVCA).


Es triste observar como setenta años después de la Kristallnacht parte de la sociedad europea banaliza el nazismo y su política antisemita y de odio racial, convirtiendo mensajes nazis en un estampado para las camisetas de moda.




En català: en una botiga de roba situada al barri parisí de Belleville es venien samarretes per a dona amb missatges antisemites que reproduïen els cartells nazis, situats en ciutats com Lodz, on es prohibia la entrada al parc als jueus. En efecte, a les samarretes hi estava estampat en alemany i en polonès l´eslogan: "la entrada al parc està prohibida als jueus".

És realment molt trist veure que, setanta anys després de la Kristallnacht, una part de la societat europea frivolitza de manera cinica amb el nazisme i banalitza marrullerament la seva política antisemita i d´odi racial. En fi, pobre Europa, incapaç d´apendre dels seus errors del passat i incapaç de curar-se de la seva judeofobia ancestral, això si, cinicament la banalitza de manera frivola sempre que pot. Trist, molt trist.
Fuente -- Font: ABC.

2 comentaris:

Fer Nando ha dit...

Si, és una frivolització, però una frivolització de fills de puta. Ací a València, també hi ha frívols...

Jaume ha dit...

És molt fort. Ja ho deia Hannah Arendt és la banalització del mal. Salutacions!

Arxiu del blog