Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 22 de juny del 2008

solamente finja -- solament fingiexi

Estimados lectores:
El viernes pasado el gobierno israelí y la organización terrorista islamista Hamas llegaron a un acuerdo de alto el fuego temporal gracias a la mediación del gobierno egipcio de Hosni Mubarak. Esta "hudna" o tregua pone fin al clima de violencia, al menos de momento, que se vivía en Israel y en los territorios palestinos durante los últimos años. No cabe duda de que se trata de una buena notícia pero, según el periodista de Ha´aretz Akiva Eldad, quizás la forma de obtenerla haya sido contraproducente porque va a beneficiar más a Ismail Haniyah y al Hamas que a Mahmud Abbas y Fatah, con los que el gobierno de Olmert mantiene negociaciones de paz para alcanzar un acuerdo definitivo y zanjar el conflicto con los palestinos. Si queréis leer el artículo completo del Ha´aretz, clicad aquí.
En català: El passat divendres el govern israelià d´Ehud Olmert i l´organització terrorista islamista Hamas van arribar a un acord per a un alto el foc temporal mitjançant la mediació del govern egipci de Mubarak. Aquesta "hudna" posa fi al clima de violència que ha castigat a Israel i els territoris palestins durant els darrers anys però, en opinió del gran periodista de Ha´aretz Akiva Eldad, la manera d´aconseguir-la pot haver estat contraproduent perquè ha beneficiat més a Ismail Haniyah i al Hamas que a Mahmud Abbas i al Fatah, amb qui el govern israelià manté converses de pau per a arribar a un acord definitiu i finalitzar així el conflicte amb els palestins. Si voleu llegir l´article de Ha´aretz, cliqueu aquí.

Arxiu del blog