Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 13 de maig del 2011

Erdogan, el "moderado",: el Hamas no es una organización terrorista, sino un partido político -- Erdogan, el "moderat": el Hamas no és una organització terrorista, és un partit polític.

 El primer ministro turco, R. T.  Erdogan, considerado como un "islamista moderado" por muchos analistas internacionales, realizó un descarado panegírico del Hamas en una entrevista dirigida por el periodista estadounidense Charlie Rose. Entre otras lindezas, Erdogan afirmó que él no considera al Hamas como un obstáculo para el proceso de paz entre israelíes y palestinos. En su opinión, el Hamas no es una organización terrorista sino un partido político que llegó al poder democráticamente y simplemente intenta proteger a su país bajo ocupación. 
Sobre la reconciliación entre los islamistas y el Fatah, El primer ministro turco añadió que esa reconciliación es el primer paso important para llevar la paz a Palestina y a Oriente Medio (Ha`aretz).
Sinceramente, no veo su moderación por ningún lado. Su mensaje podría haber salido perfectamente de la boquita de Khaled Meeshal o de Ismail Haniyah. Me da la impresión que el supuesto islamismo moderado de Erdogan es un oximoron más de nuestra prensa y de nuestros medios, un oximoron nacido del buenismo de la corrección política y otra muestra de que muchos periodistas y analistas se dejan llevar por sus deseos y no por la realidad sobre el terreno a la hora de analizar los hechos que tienen lugar en el tumultuoso Oriente Medio.
En català: el primer ministre turc, R. T. Erdogan, considerat com un "islamista moderat" als nostres mitjans, ahir a la nit va realitzar un panegíric descarat del Hamas en una entrevista dirigida pel periodista nordamericà Charlie Rose. Erdogan va arribar a dir que ell no veu al Hamas con un obstacle per al procés de pau entre israelians i palestins. En la seva opinió, el Hamas no és una organització terrorista, és un partit polític, que ha guanyat les eleccions democràticament, que té parlamentaris i ministres, i que és un moviment de resisténcia que intenta protegir el seu país sota ocupació.
Sobre la reconciliació entre els islamistes i el Fatah va afegir que és un primer pas important per a portar la pau a Palestina i a tot l`Orient Mitjà (Ha`aretz).

Sincerament, no vec per enlloc la suposada moderació d`Erdogan. Més aviat penso que és una altre oximoron de la nostra premsa i dels nostres mitjans. Em dóna la impressió de que molts periodistes i analistes es deixen influir pels seus desitjos i no per la realitat sobre el terreny alhora d`analitzar els fets que tenen lloc al tumultuós Orient Mitjà.
   

3 comentaris:

A. ha dit...

Si Erdogan dijera otra cosa, los de Hamás se lo cargarían.

A.

Hasbarats ha dit...

I de la guerrilla kurda què en pensa?

Jaume ha dit...

Molt bó! No m`imagino a Erdogan afirmant que el PKK és un partit polític que només lluita contra l`ocupació del seu país :D

Arxiu del blog