Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimecres, 23 de febrer del 2011

El silencio de nuestros medios -- El silenci dels nostres mitjans

Esta mañana tres morteros han impactado en las proximidades de un kibutz situado en el consejo regional de Sha`ar haNeguev (sur de Israel) sin provocar daños. De hecho, coincidiendo con el desplome del régimen de Hosni Mubarak y la pérdida de control policial de zonas claves en la frontera egipcio-gazana, se han multiplicado el lanzamiento de mísiles Qassam y de morteros contra la población civil del sur de Israel, donde la "Tzeva Adom" o alerta roja ha vuelto a ser tristemente habitual en las últimas semanas. Algo que no ocurría desde los días previos a la operación anti-terrorista "Plomo Fundido de Diciembre del 2008. Sin embargo, nada de esto se podrá leer o ver en nuestros medios de comunicación.

Actualización: esta noche han impactado dos misiles Grad en la ciudad de Beer Sheva, la capital del Neguev. Uno de esos misiles ha impactado contra un edificio y diez personas han tenido que ser atendidas en el hospital Soroka de dicha ciudad debido a crisis de ansiedad provocada por el impacto de los mísiles. Es el primer ataque que sufre la ciudad de Beer Sheva por misiles palestinos desde la finalización de la operación antiterrorista "Plomo Fundido". Fuente: Arutz Sheva News.


PD - Sobre el silencio de nuestros medios recomiendo la lectura de este artículo publicado ayer en el blog Hasbara-ts donde se nos narra el silencio de TV3 (la principal cadena pública catalana) sobre algunos hechos inquietantes, como la violación y agresión a la periodista Lara Logan, que podrían echar por tierra la versión políticamente correcta que nos están ofreciendo sobre las revueltas àrabes de estas últimas semanas.



(en el vídeo podéis ver la Alerta Roja ante el impacto de un mísil Qassam en Sderot -- Al vídeo podeu veure l`alerta vermella davant el pròxim impacte d`un missil Qassam a Sderot).

En català:
aquest matí tres morters han impactat a les proximitats d`un kibutz situat al consell regional de Sha`ar HaNeguev (sud d`Israel) sense provocar danys. De fet, coincidint amb el colapse del règim de Mubarak i amb la pèrdua de control policial en zones claus de la frontera egipcio-gazana, s`han multiplicat el llençament de missils Qassam i de morters desde Gaza contra la població civil del sud d`Israel, on la "Tzeva Adom" o alerta vermella torna a ser tristament habitual a les darreres setmanes. Aquesta situació no es donava des de els dies previs a l`inici de l`operació antiterrorista "Plom Fós" al desembre del 2008. Tanmateix res d`això és podrà veure o llegir als nostres mitjans de comunicació.

Actualització: aquesta nit han impactat dos missils Grad disparats des de Gaza a la ciutat de Beer Sheva, la capital del Neguev. Un d`ells ha impactat contra un edifici i deu persones han hagut de ser ateses per crisis d`ansietat a l`hospital Soroka de la mateixa ciutat. És el primer cop desde la finalització de l`operació antiterrorista "Plom Fós" que la ciutat de Beer Sheva es atacada amb míssils disparats desde la Franja de Gaza. Font: Arutz Sheva News.

PD - Sobre el silenci dels nostres mitjans recomano la lectura d`aquest article publicat ahir al blog Hasbara-ts on es parla del silenci de TV3 sobre fets incòmodes amb la versió políticament correcta de les revoltes al món àrab d`aquestes darreres setmanes, com la violació en grup de la periodista sudafricana Lara Logan mentres cobría la caiguda de Mubarak a la plaça Tahrir.

Fuente -- Font: Ynet.

5 comentaris:

Hasbarats ha dit...

Gràcies per citar-nos novament. I, sobretot, moltes gràcies per l'esforç que fas dia a dia per informar-nos. Potser poca gent som capaços de copsar l'esforç que fas.

Saps una cosa, Jaume? Vencerem. Costarà, però s'imposarà la raó, la democràcia i la decència, i tu hi tindràs molt a veure. Molt més del que et penses.

Shalom!

Traduttore Traditore ha dit...

Probablemente, hoy muchos medios ignorarán los Grad que cayeron en Beer Sheva y sólo mencionarán la represalia israelí en Gaza, que dejó a tres terroristas heridos, claro que remplazando la palabra "represalia" por "nueva agresión".

Es como un árbitro que no ve la patada de un jugador y sólo advierte la reacción violenta del jugador contrario que la recibió, sacándole tarjeta amarilla.

Anònim ha dit...

Usaré lo del árbitro, muy bien traído Traduttore. Gracias.

Jaume ha dit...

Benvolguts Hasbara-ts, moltes gràcies! entre tots hem de posar el nostre granet de sorra per a exigir una informació més objectiva i acabar amb la judeofòbia encoberta de antisionisme o de suposada critica al govern israelià.
Al.lucinant,també la visió bonista que estem rebent de brutals dictadures àrabs i de les revoltes d`aquestes darreres setmanes. Ahir al matí vaig poder llegir un article d`opinió al Periódico de Catalunya que era un panegíric de la teocràcia qatarí. Entre tots hem d`aconseguir una informació més objectiva, lliure de bonismes fomentats per dogmatistes ideòlogics i de antisemitisme disfressat de antisionisme. 1 abraçada!

Jaume ha dit...

javer traduttore, la has clavado. Genial el símil futbolístico. La has acertado de lleno. Sirva de ejemplo esta noticia del periódico El Mundo:

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/02/24/internacional/1298533169.html

Arxiu del blog