Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 21 de gener del 2011

borrando la historia judía del West Bank -- Borrant la història jueva del West Bank

En el verano de 1974, el ejército turco invadió y ocupó el 20% de la isla de Chipre, especialmente la zona rica en cítricos de Kyrenia y la segunda ciudad del país, Famagusta, causando la expulsión de unos 200.000 greco-chipriotas. A partir de 1975, los turcos iniciaron una política de deshelenización del territorio ocupado, realizando excavaciones arqueológicas ilegales, y con la venta del rico patrimonio helenístico en el mercado negro, convirtiendo muchas iglesias y monasterios ortodoxos en establos o destruyéndolos directamente, o cambiando la onomástica de los pueblos para otomanizarla.

Pues bien, la ANP ha iniciado una política similar en las zonas de Cisjordània bajo su control, donde intenta borrar cualquier vestigio de presencia judía en ese territorio. Así, mientras que en los medios de comunicación afines a la ANP de Mahmoud Abbas se niegan las vinculaciones existentes entre Israel y la historia judía, las autoridades palestinas también han iniciado una islamización y arabización del patrimonio histórico hebreo, como por ejemplo el denominar Mezquita de Bilal Ibn Rabah a la Tumba de Rajel, nombre reconocido por la propia ANP de Yassir Arafat hasta el año 2001. Desgraciadamente, esta vergonzosa usurpación ha sido reconocida por la UNESCO recientemente. Más datos en el siguiente artículo de Aurora Digital.

En català: durant els mesos de Juliol i Agost del 1974, l`excércit turc va ocupar el 20% de l`illa de Xipre, especialment la rica zona en cítrics de Kerynia i Famagusta, la segona ciutat del país, causant l`expulsió d`uns 200.000 refugiats greco-xipriotes. A partir de l`any 1975, la potència ocupant va iniciar una política de deshelenització del territori ocupat, amb excavacions arqueològiques clandestines i venta del patrimoni d`epoca helenística al mercat negre, amb la conversió en estables o destrucció de moltes esglésies o monestirs ortodoxes, o amb el canvi de l`onomàstica dels carrers i del nom de les poblacions per a otomanitzar-los.

Doncs bé, l`ANP ha iniciat una política semblant en alguns aspectes que té com a principal finalitat esborrar qualsevol vestigi de presència històrica jueva al West Bank. Així, mentres als seus mitjans de comunicació afins es nega la vinculació existent entre Israel i la història jueva, les autoritats palestines d`en Mahmoud Abbas han iniciat una política de islamització i arabització del patrimoni històric hebreu, com per exemple anomenar mesquita de Bilal Ibn Rabah a la Tomba de Rajel, nom amb el que les mencionades autoritats palestines havien reconegut el monument fins a l`any 2001. Desgraciadament, per motivacions politiques que a ningú se li escapen, la UNESCO ha reconegut recentment aquesta vergonyosa usurpació. Més detalls al següent article d`Aurora Digital.

Arxiu del blog