Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 7 de desembre del 2010

los tiburones trabajan para el Mossad... -- els taurons treballen per al Mossad...

Los dirigentes del mundo árabe suelen usar y abusar de las teorías conspirativas para culpar a Israel de sus problemas internos y externos, desviar la atención de los problemas reales que afectan a sus países y canalizar el descontento existente entre sus pueblos hacía un enemigo externo, Israel. Uno de los ejemplos más recientes de este espíritu conspirativo lo encontramos en Egipto. El pasado Domingo una turista alemana falleció víctima de los ataques de unos tiburones en el Mar Rojo, en la zona turística de Sharm Al-Sheik. Justamente, ese mismo día el gobierno egipcio había levantado la prohibición de bañarse en esa zona tras los ataques de los escúalos sufridos por varios turistas rusos y ucranianos. Pues bien, en lugar de hacer autocrítica, de su gestión, nada mejor que dejar que circulen toerías conspirativas en las que se culpa a Israel y al Mossad (como no!!) de los ataques con la finalidad de perjudicar al turismo egipcio. Lo podéis leer en Ynet.

(la imagen es del blog Safed Tzfat Zefat. No he podido resistirme a reproducirla... que miedo!! -- la foto la he agafat del blog Safed Tzfat Zefat. No m´he pogut resistir a reproduïr-la, quina por!!!)

En català: els dirigents del món àrab solen usar i abusar de teoríes conspiratives per a culpar a Israel de tots els seus problemes, desviar l´atenció dels problemes que afecten als seus països i canalitzar el descontent existent entre molts dels seus ciutadans cap a un enemic exterior, Israel. Un dels exemples més recents el trobem a Egipte. Veiem en primer lloc els fets. El passat Diumenge, una turista alemanya de setanta anys va morir víctima dels atacs d´uns taurons al Mar Roig, a les proximitats del centre turístic de Sharm Al-Sheik. Aquell mateix día, el govern egipci havia aixecat la prohibició de banyar-se en aquelles aigües vigent desde els atacs d´un grup de taurons a uns turistes russos i ucraïnesos. Doncs bé, després d´aquests trists esdeveniments, enlloc de fer autocrítica de la seva gestió, el govern egipci prefereix deixar que circulin tot un plegat de teoríes entre les quals n´hi ha una que acusa a Israel i al Mossad (com no!!) dels atacs dels taurons als turistes amb la suposada finalitat de perjudicar el turisme egipci. Increíble, oi? doncs ho podeu llegir a Ynet.

Arxiu del blog