Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dijous, 16 de desembre del 2010

Israel and the jews two separate entities to europe´s radical right. (Ha´aretz)

Acabo de leer este impecable articulo del periodico israelí Ha´aretz sobre el populismo de derechas y de izquierda en auge en Europa, especialmente el primero. Ambos ven al pueblo judío y a Israel como dos entidades diferentes. La derecha populista europea, a pesar de que conserva ticks y actitudes antisemitas, se presenta como la gran defensora de Israel en la Europa Occidental (véase el partido de Geert Wilders por ejemplo), pero esta postura se debe a una idealización de Israel, visto como un estado etnicista, monocultural y en la vanguardia de "la lucha contra el Islam":

"
The conflation of Zionism with parts of the European populist radical right is most likely the only basis for the so-called philosemitism of this branch of the movement. Israel is idealized as the prototype mono-ethnic, monocultural state and as the courageous vanguard in “the war against Islam ".

Por su parte, los sectores de izquierda populista también separan a Israel de sus vinculos con el pueblo judío y lo hacen para evitar la acusación de antisemitismo, con el pretexto de que ellos no son antisemitas sino antisionistas, aunque muchas de sus supuestas criticas a Israel incluyen muchos elementos de las teorías antisemitas clásicas, como el loby sionista, vulgar refrito del lobby judío y de la teoría conspirativa judía de los Protócolos de los Sabios de Sión.

En català: acabo de llegir aquest impecable article publicat al diari israelià Ha´aretz (el país, curiosament...) i en recomano la seva lectura. L´argument va sobre els populismes de dretes i d´esquerres i com tots dos separen Israel del poble jueu, com si fossin dues entitats totalment separades. També la visió d´aquests dos moviments sobre Israel té molt en comú. La dreta populista, com per exemple el partit de Geert Wilders a Holanda, tot i conservar tics antisemites, es presenta com un dels principals defensors de l`estat d´Israel però aquesta postura és basa en una idealització d´Israel, com un estat monocultural, etnicista i en vanguardia en la "lluita contra l`Islam":

"
The conflation of Zionism with parts of the European populist radical right is most likely the only basis for the so-called philosemitism of this branch of the movement. Israel is idealized as the prototype mono-ethnic, monocultural state and as the courageous vanguard in “the war against Islam."

Per altra banda, les corrents populistes d´esquerra també fan una nítida separació entre Israel i el poble jueu, però ho fan per a evitar l`acusació de judeofòbia amb el pretext de que ells no són antisemites, sino "antisionistes", encara que en moltes de les seves argumentacions si aparaguin molts elements de l`antisemitisme clàssic, com per exemple el lobby sionista, un vulgar refregit del lobby jueu i de la teoría conspirativa jueva dels protòcols dels savis de Sió.

2 comentaris:

Lior ha dit...

Perdona la broma fàcil. T'acabarem dient The Zion-Rastreatorrr.
Ens has mal acostumat;ens estalvies tanta feina! Todà rabà! Xabat Xalom!

Jaume ha dit...

jajajajaj, de res! shavua tov!

Arxiu del blog