Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 6 de desembre del 2010

Ismail Haniyah (Hamas) y Ovadiah Yossef (Shas): discursos muy parecidos -- Ismail Haniyah (Hamas) i Ovadiah Yossef (Shas): discursos molt semblants...

¿Qué pueden tener en común dos personas con ideas sobre el papel tan opuestas como Ismail Haniyah, el presidente del gobierno de Hamas en Gaza, y el rabino Ovadiah Yosef, el lider espiritual del partido religioso sefardí Shas? En apariencia nada, pero en realidad tienen muchos aspectos en común, como por ejemplo sus discursos recientes en los que atribuyen a un castigo divino el incendio del monte Carmelo, que afortunadamente ya está bajo control. Para Haniyah, la operación antiterrorista "Plomo Fundido" y el bloqueo de Gaza habrían sido las causantes de la cólera divina. Para Yosef, el incumplimiento de los preceptos o "mitzvot" de la fe judía y especialmente la no-observancia del Shabat por parte de muchos judíos israelíes laicos sería la causa del incendio. En el fondo todos los fundamentalistas religiosos sin importar su credo tienen muchos aspectos e ideas en común.

En català: Què poden tenir en comú dos persones amb idees tan diferents i sobre el paper oposades com Ismail Haniyah, el president del govern palestí a Gaza, i el rabí Ovadiah Yosef, el líder espiritual del partit religiós sefardita, Shas? En teoría, no haurien de tenir res en comú, però en realitat les seves idees són molt semblants en alguns aspectes, com per exemple considerar com un càstig diví l´incendi del Carmel, que afortunadament ja està sota control desde ahir. Per a en Haniyah, l´operació antiterrorista "Plom Fós" i el bloqueig israelià sobre Gaza haurien provocat la ira divina desencadenadora de l´incendi. Per a en Yosef, la causa la trobariem en l´incompliment dels preceptes o "mitzvot" de la religió jueva i especialment per la no observància del Shabat per molts jueus israelians laïcs. En el fons, tots els fonamentalistes religiosos sense importar el seu credo tenen moltes idees i aspectes en comú.

Arxiu del blog