Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

divendres, 12 de novembre del 2010

joven palestino detenido por defender ideas ateas en Facebook -- Jove palestí detingut per defensar idees atees a Facebook

Walid Al-Husseini, joven palestino de 25 años, ha sido detenido por las fuerzas policiales de la ANP en un ciber café de la ciudad de Qalquilya (Cisjordania) por difundir articulos y comentarios pro-ateísmo y criticos con el Islam en varios blogs personales y en su página de Facebook. Tras su detención, el joven Walid, que trabajaba en la barbería de su padre y actualizaba sus blogs y su página de dicha red social en su tiempo libre, puede enfrentarse a la pena de cadena perpetua por herejía y insultar a la divinidad. Su detención ha levantado una gran expectación en su ciudad. Mientras que algunos de sus convecinos han afirmado que debería ser condenado a muerte por apostasía y por abandonar el Islam otros, como su propia madre, no llegan tan lejos y creen que si debería cumplir la condena para lavar el honor familiar. Lo podéis leer en los periódicos Ha´aretz y Arutz Sheva.

Sólo una reflexión: el joven Walid no ha sido detenido en Gaza por la policía del Hamas, sino en Cisjordania por las fuerzas policiales del presidente palestino, Mahmoud Abbas, unas autoridades que siempre se han presentado como laicas y nacionalistas ante la opinión pública mundial pero que no permiten el derecho a la libertad de expresión o de consciencia, derechos reconocidos por la ONU, en los territorios que administran. Nuevamente nos encontramos con una muestra de la falta de libertades básicas existentes en los territorios palestinos y en muchos países del mundo árabe-islámico, incluso entre los dirigentes que nos empecinamos a adjetivar como moderados.

En català: Walid Al-Husseini, un jove palestí de 25 anys d´edat, ha estat detingut per les forces policials de l´ANP en un ciber café de la ciutat de Qalquilya (Cisjordània) per la difusió d´idees pro ateísme i critiques amb l´Islam en diversos blogs i en la seva pàgina personal de la red social Facebook. Després de la seva detenció, el jove Walid, que treballava a la barberia del seu pare i penjava els articles mencionats durant el seu temps d´oci, s´enfronta a una pena de cadena perpetua per heretgia i insults a l´essència divina.
La seva detenció ha aixecat una forta polèmica a la seva ciutat. Mentres que alguns dels seus conciutadans han demanat que sigui condemnat a mort per apostasía i haver renunciat a l´Islam, altres, com pere exemple la seva mare, no arriben a tant i "només" pensen que si deuría complir tota la pena imposada per a netejar l´honor familiar. Ho podeu llegir als diaris Ha´aretz i Arutz Sheva.

Només una petita reflexió per a finalitzar: aquest jove palestí no ha estat detingut per la policia del Hamas a Gaza sinó per les forces policials que depenen del president Mahmoud Abbas a Cisjordània. Unes autoritats palestines que sempre s´han volgut presentar com a nacionalistes i laïques davant de l´opinió pública mundial però que no admeten ni la llibertat de expressió ni la llibertat de consciència als seus territoris, on un jove no pot canviar de religió o simplement declarar-se ateu. I cal recordar que el dret a la llibertat de consciència i a la llibertat de religió són drets reconeguts per la ONU. Novament ens trobem davant d´una mostra evident de la manca de les llibertats més bàsiques als territoris palestins i també en molts països del món àrab, fins i tot en aquells en que considerem als seus dirigents com a moderats.

2 comentaris:

Lior ha dit...

Una altre opinió que no sentirem,és la de la progressia llardosa,que tot i ser ateíssima(tret de la seva dogmàtica fe comunista),mirarà cap a...Sió,posem per cas.

Jaume ha dit...

Lior, si pogués, incorporaría l´opció "me gusta" per als comentaris del blog. Tens tota la raó, ateíssims i critics amb segons qui, però totalment acrítics amb els fonamentalistes islàmics. Shavua tov!

Arxiu del blog