Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 14 de novembre del 2010

Atleta iraní suspendido de por vida por escuchar el HaTikvá -- Atleta iraní suspès de per vida per escoltar el Hatikvà.

Personalmente lo tengo muy claro: el principal problema para la paz entre israelíes y palestinos es la negativa del mundo árabe-islámico (salvo las excepciones notables de Jordania y Egipto) a reconocer el derecho de Israel a existir con paz y seguridad en Oriente Medio. En ocasiones, por decir esto, algunos de mis colegas me han llamado radical, extremista o incluso islamófobo, pero a los hechos me remito. Veamos hoy un ejemplo en el mundo de los deportes: en los campeonatos del mundo de Halterofilia disputados el mes pasado en Polonia pudimos observar como un iraní, Hussein Khodadadi se negaba a dar la mano a su colega y medallista de oro, el israelí, Sergio Britva. durante la ceremonia de entrega de medallas en la categoria de 105 kg de peso para atletas de entre 35-39 años. Pues bien, recientemente el gobierno fundamentalista islámico de Teherán ha decidido suspender a Hussein Khodadadi y al jefe de la delegación iraní, Mir Raisi Rasul, de por vida. ¿el motivo? su presencia en la mencionada ceremonia de entrega de medallas y el hecho de no haber abandonado la sala al sonar el himno nacional israelí, el Hatikvá. En palabras del presidente del Comité iraní de educación física para el comité de Juventud, Yahiya Zadeh:

The fact that an Iranian weightlifting veteran has competed against an Israeli during the worldwide competitions and has stood beside him during the distribution of medals is unjustifiable. Unfortunately, those who supposedly had the primary responsibility in this regard did not see any problem in this matter, however, and did not see it fit to be distributed within the public, which itself is an obvious mistake on their end.

Más claro, el agua. Israel no existe de facto para los fundamentalistas de Teherán como tampoco existe en los mapas, libros de texto o programas de la televisión palestina. Lo dicho, es un problema de reconocimiento, el resto de problemas que pueden surgir en las negociaciones de paz (asentamientos, Jerusalén, fronteras del futuro estado palestino,...) son simples notas a pie de página.





En català:
personalment ho tinc molt clar: el principal obstacle per a la signatura d´un tractat de pau entre israelians i palestins és la negativa del món àrab-islàmic (tret de les excepcions d´Egipte i Jordània) de reconèixer el dret d´Israel a existir amb pau i seguretat a l´Orient Mitjà. En ocasions, per haver afirmat aquesta idea alguns dels meus col.legues m`han tractat d´extremista, radical i fins i tot islamòfob, però els fets són els fets. Vegem-ne un exemple recent al món dels esports: als campionats del món d´Halterofilia disputats el mes passat a Polònia vam poder observar com l´atleta iranià Hussein Khodadadi es va negar a donar la mà al campió de la categòria, l´israelià Sergio Britva. Doncs bé, el govern iranià ha decidit suspendre de per vida a Khodadadi i al cap de la delegació esportiva iraniana, el sr. Mir Raisi Rasul. El motiu? doncs haver assistit a la cerimonia d´entrega de medalles sabent que hi hauría present un israelià i especialment per no haver abandonat l´acte mentres sonava el Hatikvà, l´himne nacional d´Israel. En paraules del president del Comité d´educació física per al Comité de joventut, Yahiya Zadeh:

The fact that an Iranian weightlifting veteran has competed against an Israeli during the worldwide competitions and has stood beside him during the distribution of medals is unjustifiable. Unfortunately, those who supposedly had the primary responsibility in this regard did not see any problem in this matter, however, and did not see it fit to be distributed within the public, which itself is an obvious mistake on their end.

Més clar l´aigua, Israel no existeix per als dirigents fonamentalistes islàmics de Teheran com tampoc existeix als mapes, llibres de text o programes de la televisió palestina. Cal dir-ho novament: el principal problema és de reconeixement i la resta de obstacles que poden sorgir durant les negociacions de pau (assentaments, Jerusalem, fronteres del futur estat palestí...) són simples notes a peu de pàgina.

Fuente -- Font: Arutz Sheva.

Arxiu del blog