Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dilluns, 29 de novembre del 2010

El nuevo himno nacional palestino niega el derecho de Israel a existir -- El nou himne nacional palestí nega el dret de l´estat d´Israel a existir

Hace unos meses indiqué que el mayor obstáculo para la paz entre israelíes y palestinos es que desde su nacimiento el nacionalismo palestino se ha centrado más bien en la destrucción de Israel que en la creación de un estado para su propio pueblo. Es decir, a diferencia de otros nacionalismos (como por ejemplo el catalán), el nacionalismo palestino no se basa en la construcción nacional de un estado sino en negar la legitimidad de su vecino. Si tenemos esto en cuenta, no debería sorprendernos que recientemente Mahmoud Abbas, el "moderado" presidente de la ANP, haya decretado que el nuevo himno nacional palestino es una canción en la que los palestinos conquistan Israel en una guerra. La notícia fue publicada por el diario semi oficial palestino "Al-Hayat Al-Jadida y ha sido recogida por la web "Palestinian Media Watch".



El nuevo himno nacional palestino basado únicamente en la destrucción de Israel por medios bélicos (por gentileza de Mahmoud Abbas) -- el nou himne nacional palestí basat en la destrucció d´Israel per vía bèl.lica (per gentilesa d´en Mahmoud Abbas).


En català:
ara fa uns mesos vaig indicar que el principal obstacle per a la pau entre israelians i palestins és que desde el seu naixement el nacionalisme palestí, a diferència d´altres nacionalismes (com per exemple el català), s´ha preocupat més de deslegitimar internacionalment al seu veí que de construir un estat per al seu poble. Un exemple recent el trobem amb la declaració per decret per part del "moderat" Mahmoud Abbas del nou himne nacional palestí, una cançó bèl.lica on els palestins s´apoderen de ciutats israelianes i de tot el país mitjançant una guerra. La notícia ha estat publicada pel diari semi oficial palestí, "Al-Jaiad Al-Jadida" i ha estat recollida per la web "Palestinian Media Watch".

4 comentaris:

Hasbarats ha dit...

Increïble!! I això els "moderats" i en temps de negociacions i consultes. Està clar que no volen la pau, és impossible que es tracti només d'imbecil·litat. Em demano que deu representar aquell colom que surt al començament, perquè el de la pau no ho deu ser. El deuen voler per cruspir-se'l.

Lior ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lior ha dit...

Fan autèntica feredat!! Veient aquest ambient,que per un occidental és d'un fanatisme superlatiu,un es pregunta fins a quin extrem pot arribar la judeofòbia de l'amnèsica progressia nostrada,que pugui justificar res que vingui d'aquesta gent.Són tant primaris que no saben ni dissimular, entenguis:fer-se el demòcrata.El mès trist,repeteixo,els seus amics,que no ho volen veure!!
En Pau Viciano dedica un article al Fuster jueu.Per si algú, més documentat que jo, el vol llegir(article sencer només en format paper)i contestar.Fa pudor d'article... Viciano.I,això,és mooolta pudor.
http://www.lavenc.com/index.php/cat/revistes/l_avenc/362/focus/opinions_d_un_jueu_volteria

Khag Khanucà,Khaverim!!

Jaume ha dit...

Benvolguts amics, Shalom:

Obviament l´ANP utilitza un doble llenguatge en anglés i en àrab depenent del seu interlocutor. Desafortunadament, els nostres progres només escolten el missatge que els hi arriva en anglés, passant olímpicament del missatge en àrab (dirigit cap als seus propis ciutadans i per tant molt més sincer). Imagino que és en part per dogmatisme ideòlogic de la guerra freda que no s´ha revisat i per correcció política, però la visió acríticament pro palestina i cada cop més obertament anti-israeliana s´ha convertit en la visió políticament correcta del conflicte i això és molt greu en primer lloc per la pròpia distorsió dels fets i dels conflictes, per la demonització d´Israel en la nostra societat i perque amb aquesta visió políticament correcta s´està atiant la judeofòbia encara que obviament els seus promotors no ho vulguin reconèixer i afirmin que només es tracta de crítiques legítimes a Israel.

Hasbara-ts, em sembla que aquell colom només servirà per a acabar en un un bon shawarma... :S

Lior, només he llegit la sinopsi de l´article però em sembla que en Pau Viciano es fa un bon embolic...

Jag Januca sameaj!

Arxiu del blog