Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dimarts, 30 de novembre del 2010

España resumida en una canción -- Espanya resumida en una cançó

Ayer por la tarde acompañé a mi mamá a ver el fútbol, el gran clásico, el Barça contra el Real Madrid, y para coger sitio en el bar (un sitio modestito, nada de una mesa en primera fila) tuvimos que irnos una hora antes del inicio del partido y el bar estaba ya casi al tope. No me cabe duda, el fútbol en la actualidad juega el rol de los grandes espectáculos de "Pan y Circo" con el que los emperadores romanos y las oligarquías municipales acallaban las bocas y contentaban a sus ciudadanos. Veamos, tanto en Catalunya como en el resto de España nos encontramos ante la peor crisis económica en décadas (muchos medios fiables extranjeros hablan de un próximo euro-rescate... con altísimos intereses, of course para España), en Catalunya la desafección de los ciudanos con respecto a la clase política es más que evidente (la abstención llegó al 40%) y la principal preocupación de la ciudadania estos últimos días era Messi, Cristiano Ronaldo, el retorno de José Mourinho al Camp Nou, el Barça o el Real Madrid... Para alucinar. Si un extraterrestre o un guiri me dijera que les diese mi visión de España en forma de canción, elegiría ésta de los celtas cortos. Disfrutadla en video



En català: ahir a la tarda vaig acompanyar a ma mare a veure el fútbol, el gran clàssic de la lliga, el Barça contra el Reial Madrid, a un bar i per tal de trobar lloc (una tauleta modesta, no amb una visió. privilegiada..) vam haver de marxar una hora abans i al arribar al bar ja estava gairebé plè de gom a gom... La veritat és que no en tinc cap dubte, actualment el fútbol juga el rol que jugaven a l´època del Baix Imperi romà els jocs de "Pà i circ" que finançaven els emperadors o les oligàrquies municipals urbanes per a acontentar a la gent i distreure-la dels seus problemes. Vejam la situació, tant a Catalunya com a la resta d´Espanya ens trobem amb una situació catàstrofica: amb un greu crisi econòmica (de fet, molts mitjans mundials seriosos parlen d´un pròxim euro-rescat per a Espanya... amb alts interessos, of course) i a Catalunya el pesimisme i la desafecció de la ciutadania amb la classe política va quedar ben clara el passat Diumenge, quan l´abstenció va rondar el 40%. Tanmateix, no importa. La principal preocupació de la ciutadania aquests darrers dies era Messi, Cristiano Ronaldo, el retorn de José Mourinho al Camp Nou, el Barça o el Reial Madrid... per a alucinar... De fet, si algún extraterrestre o turista despitat em demanés que fes un resum d´Espanya en forma de cançó, sense dubtar-ho escolliria aquesta dels "Celtas Cortos". Gaudiu-la!

Arxiu del blog