Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

diumenge, 7 de novembre del 2010

Arutz Sheva denuncia el doble discurso de la ANP -- Arutz Sheva denuncia el doble discurs de l´ANP

En el contexto de la reanudación del proceso de paz entre israelíes y palestinos, el pasado mes de Mayo Mahmoud Abbas se comprometió en inglés a luchar contra cualquier tipo incitación al odio y a trabajar conjuntamente con el gobierno israelí para la creación de una atmosfera favorable al proceso de paz. Pues bien, durante los meses siguientes, medios como Palestinian Media Watch, han demostrado que ese compromiso era falso y la ANP ha seguido con su habitual política de adoctrinamiento anti-israelí y antisemita, difundiendo libelos, dándole un carácter religioso de Yihad al conflicto con Israel, o negando incluso el derecho de Israel a existir en los mapas (donde no aparece Israel sino Palestina), en los libros de texto o incluso en los programas infantiles de Televisión en los que se enseña a los niños y jóvenes palestinos que ciudades como Yaffo (Jaffa), Haifa o Tiberias son "ciudades ocupadas". Si queréis leer el artículo de Arutz Sheva, clicad aquí.



En català: en el contexte de la represa de les negociacions de pau entre israelians i palestins, el passat mes de Maig el president Mahmoud Abbas es va comprometre en anglés a combatre qualsevol tipus d´incitament al odi i a treballar conjuntament amb el govern israelià per a crear una atmosfera favorable al procés de pau. Doncs bé, durant els mesos següents, organitzacions com Palestinian Media Watch, han demostrat que totes aquestes declaracions de bones intencions eren falses i que l´ANP ha continuat amb la seva política habitual d´adoctrinament en l´odi contra el poble jueu i contra Israel. difonent libels als seus mitjans, donant un caràcter religiós de Yihad al conflicte amb Israel o fins i tot negant el dret d´Israel a existir als mapes, als llibres de texte o als programes de Televisió en el que s´ensenya als nens i joves palestins que ciutats com Haifa, Yaffo o Tiberias són "ciutats ocupades". Si voleu llegir l´article d´Arutz Sheva, cliqueu aquí.

3 comentaris:

Goelet ha dit...

Hace años eso se resumía en un chascarrillo, ¿cuál es la palabra que más repite Arafat en Ingles? Peace. ¿Cuál es la palabra que más repite Arafat en Arabe? Yihad.

las cosas no han cambiado.

Lior ha dit...

Jaume,coneixes InfoMigjorn?
Fan una sel·lecció de noticies de diferents mitjans de l'òrbita nacionalista catalana i les envien als seus subscriptors.Ho dic com una idea a tenir en comte arran de la teva proposta de fer un diari sionista digital.És clar que,seguint la marxa del teu bloc,em fa tot l'efecte que aquest diari t'has proposat fer-lo tu ;-)

Jaume ha dit...

Lior, moltes gràcies! no coneixía infomigjorn. jejeje, Lior, el meu blog és només la tasca d`un aficionat amateur, caldría un espai més ambiciós que un blog i poder traduir articles d´interès de la premsa israeliana, colaboracions d´articulistes d´opinió, es podría donar informació també sobre cursos d´hebreu, conferències,... (Bé, jo no sóc periodista però imagino que deu funcionar més o menys així). Això sí, si arribés el cas, es podría crear un llistat de subscriptors a qui enviar la informació per email.

Arxiu del blog